Šteta, ali Laci svaka čast! Đere se vratio iz ponora i stao nadomak epskog preokreta!

27.06.2022

18:25

0

Autor: 24sedam

Mladi srpski teniser izgubio na startu Vimbodona

Šteta, ali Laci svaka čast! Đere se vratio iz ponora i stao nadomak epskog preokreta!
Laslo Đere - Copyright MN Press

Srbija je ostala bez jednog predstavnika na Vimbldonu, ali može da bude ponosna na ono što je Laslo Đere prikazao na startu londonskog grend slema. Gubio je Laci 2:0 u setovima protiv Alehandra Tabila, ali je uspeo da se vrati i meč uvede ga u peti set u kojem je gubio 5:4 na servis rivala. Sve to je Srbin pregrmeo, izborio se za odlučujući taj-brejk u kojem je nažalost posustao - 6:7, 2:6, 6:1, 6:4, 6:7.

Zaista je velika šteta što Đere nije uspeo da kruniše izuzetno hrabru igru posle velikog minusa kojem je sigurno puno kumovao i pomalo nesrećno izgubljen uvodni set u kojem je srpski teniser propustio tri prilike da oduzme servis rivalu, koji je u taj-brejku došao do početnog vođstva posle 64 minuta igre.

Drugi set Čileanac je dobio rutinski  uz dva vezana brejka u petom i sedmom gemu za manje od pola sata, a kada se očekivalo da Tabilo bez mnogo drame privede duel kraju Lacijevo ogromno srce učinilo je da ovaj meč uđe u konkurenciju za najneizvesniji u prvom kolu Vimbldona.

Đereov odgovor bio je surov. Treći set osvojio je uz jedan izgubljen gem, u četvrtom mu je brejk u sedmom gemu "otvorio vrata raja", koja su ekspresno počela da se zatvaraju početkom odlučujućeg seta.

Tabilo je oduzeo Laciju prvi servis i stečenu prednost bez mnogo problema čuvao do momenta kada je na svoj servis imao priliku da završi meč. Međutim, srpski teniser se još jednom podigao kao Feniks, vratio brejk u devetom gemu podigavši tako dramu na maksimum.

Sjajno je Laci otvorio taj-brejk. Poveo je 4:2, stigao nadomak pobede pri vođstvu 8:6, ali je potom čileanski teniser nanizao tri poena i došao do prve meč lopte. Uspeo je Đere još jednom da produži neizvesnost, potom i sam stigao do meč lopte koju nažalost nije iskoristio, što je Tabilo ubrzo kaznio ostvarivši pobedu u verovatno najuzbudljivijem meču u karijeri.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike