Novakovo šampionsko srce! Đoković iz ponora do slavlja protiv Đerea!

20.04.2022

18:32

0

Autor: 24sedam

Mogao je Laslo lagano da dobije ovaj susret...

Novakovo šampionsko srce! Đoković iz ponora do slavlja protiv Đerea!
0MET2011 - Copyright MN Press

Novak Đoković uspeo je da savlada Lasla Đerea sa 2:1 u setovima! I to posle velike, velike drame. Sve se rešavalo u taj-brejku trećeg seta, Laslo Đere je imao zicer pri prednosti od 4:3, ali je promašio, napravio je velike greške koje su ga koštale pobede nad najboljim na svetu.

Na kraju - 2:6, 7:6, 7:6 za Novaka!

Na prosto neverovatan način je Đoković stigao do trećeg kola Srbija Opena, meč je trajao tri sata i 21 minut.

Bilo je vrlo hladno u Beogradu, publika je ostala do kraja, Đoković im se zahvalio na kraju. Umalo da doživi veoma težak poraz pred svojim navijačima, ali...

Meč za istoriju pripao je najboljem u istoriji.

Đoković je posle meča priznao da je Laslo bio bolji u većem delu meča, da je diktirao ritam, ali da je Novak "na mišiće" izvukao pobedu.

Naredni protivnik Đokovića biće Miomir Kecmanović, što samo znači da ćemo gledati još jedan veliki okršaj srpskih tenisera u Beogradu.

Đere je bio na korak od senzacije!

BLOG UŽIVO

TREĆI SET

- Đere je sada pogodio ponovo mrežu i Đoković vodi 5:4. Ništa nije gotovo, sve će se rešavati u narednim poenima. Onda i servis Đoković za 6:4!

- Ispogađao je Đere i poveo sa 4:3! A onda je Đere promašio zicer i pogodio mrežu - 4:4!

- Đere je sada pogodio liniju, njegov 13. forhend viner i sada vodi sa 3:2. Zatim maši sledeći forhend, sada je 3:3. Neverovatno izjednačen meč!

- Na početku taj-brejka rezultat je 1:1. Zatim je 2:2. Na servisu Đere.

6:6 Taj-brejk će odlučiti pobednika ovog sjajnog meča! Novak je bez izgubljenog poena osvojio 12. gem odlučujućeg seta.

5:6 Kakav tenis igraju Nole i Laci. Za sve sladokusce... U najdužem gemu na meču, Đere je iskoristio tek sedmu gem loptu, između kojih je Novak imao dve prilike da brejkom dođe nadomak pobede. Nole ponovo servira za ostanak na meču.

5:5 Lako i brzo, uz jedan izgubljen poen, Novak osvaja gem za ostanak u meču. 

4:5 Novak servira za ostanak u meču, pošto je Đere deveti gem trećeg seta rešio u svoju korist uz jedan izgubljen poen i malo sreće, kada je pri rezulatu 40:15 loptica uz pomoć vrha mreže završila u Novakovom polju.

4:4 Izvukao se Novak iz veoma teške situacije. Imao je Đere dve vezne brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi.

3:4 Teže nego što je izgledalo posle 40:0, Đere dolazi do osvajanja sedmog gema u odlučujućem setu. Novak je uspeo da dođe do izjednačenja, ali je potom napravio dve greške.

3:3 Novak koristi drugu, od tri vezane, gem loptu za novo izjednačenje.

2:3 Uz dva izgubljena poena Đere čuva minimalnu prednost.

2:2 Relativno lako, uz jedan izgubljen poen, Novak poravnava rezultat u trećem setu.

MN Press
 

1:2 Đere je prelazi u vođstvo u odlučujućem setu, pošto je treći gem osvojio bez izgubljenog poena.

1:1 - BREJK! Odmah Lajović uspeva da vrati brejk. Pri rezultatu 30:30 Nole je napravio duplu servis grešku, a potom i neiznuđenu iz forhenda, pa je tako značajno olakšao rivalu put do izjednačenja.

1:0 - BREJK! Deluje da Novak lomi Đerea. Već na startu trećeg seta oduzeo je servis rivalu, iako tek četvrtu brejk loptu pretvorio u odlučujući poen.

DRUGI SET 

7:6 Novak osvaja drugi set! U taj brejku je slavio 8:6. Đoković je odlučujući gem otvorio mini brejkom za 2:1, ali je već u narednom poenu Đere uzvratio pa se igralo u egalu do 10. poena kada je Đere napravio neiznuđenu grešku i omogućio Noletu dve vezane set lopte. Uspeo je tad Laslo da se izvuče, ali je ubrzo Novak dobio novu priliku da završi set, koju nije propustio.

 6:6 Odluka drugog seta, možda i meča, pada u taj brejku, pošto je Đere prethodno spasao tri brejk i set lopte, pre nego što je iskoristio pet gem loptu za osvajanje ubedljivo najdužeg seta u meču. 

6:5 Novak je osigurao taj-brejk! Još jednom je Đere imao 0:30, još jednom je pri tom rezultatu napravio neiznuđenu grešku, posle čega je Novak iz trećeg pokušaja uspeo da dođe do poena kojim je sačuvao servis i ponovo pritisak prebacio na stranu mlađeg sunarodnika.

5:5 Uz jedan izgubljen poen Đere poravnava rezultat u finišu drugog seta.

5:4 Veliki povratak Novaka. Poveo je Đere 0:30, imao i brejk loptu, ali je Novak u najvažnijim momentma gema odservirao dva as servisa, sačuvao servis i pritisak u narednom gemu potpuno prebacio na stranu rivala.

MN Press
 

4:4 - BREJK! Ekspresan odgovor Đokovića, ali mora se priznati da je tome umnogome kumovao i sam Đere. Vodio je 40:15 i imao otvoren teren pred sobom, ali je čist forhend poslao u mrežu, posle čega je Nole preuzeo inicijativu, nanizao četiri poena i napravio prvi brejk na meču.

3:4 - BREJK! Đere i treći put na meču oduzima Novakov servis! Od starta gema bilo je vidljivo da bi Nole mogao da bude u problemu. Poveo je Laslo 0:30, potom imao jednu brejk loptu koju je Novak uspeo da sačuva, da bi prilikom druge prvi reket planete napravio neiznuđenu grešku.

3:3 Veoma dobro Đere zasad parira Novaku, koji sve teže uspeva ozbiljnije da ugrozi servis rivalu.

3:2 Napao je Đere Novakov servis, poveo 15:30, ali je potom napravio četiri neiznuđene greške i znatno olakšao Đokoviću da sačuva minimalnu prednost.

2:2 Ovoga puta i Đere siguran prilikom servis gema, koji je osvojio uz jedan izgubljen poen.

2:1 Sve je sigurniji Novak prilikom svojih servis gemova. Za razliku od prvog seta, kada je Đere u svakom pretio da napravi brejk, Nole na startu drugog seta samouvereno drži svoj servis. Drugi je osvojio bez izgubljenog poena.

1:1 Značajno je Đoković podigao nivo igre, ali to ovoga puta nije uspeo da materijalizuje. Imao je Đoković dve vezane brejk lopte, posle izjednačenja i treću, ali je Đere uvek pronalazio način da se izvuče iz veoma neugodnih situacija i potom iz trećeg pokušaja uspeo da sačuva servis.

MN Press
 

1:0 Prvi put na meču Novak vodi. Konačno je Đokoviću proradio prvi servis i to je odmah dalo rezultat pošto je Nole uvodi gem drugog seta osvojio uz samo jedan izgubljen poen i to neiznuđenom greškom.

PRVI SET

2:6 - Đere osvaja prvi set posle 39 minuta igre! Shvatio je Nole da mora da ubaci u veću brzinu, ali kasno za uvodni deo meča. Imao je Đere dve vezane set lopte, Novak je uspeo da dođe do đusa, potom i prve prilike za brejk, ali je Laci uspeo da je sačuva i potom iz četvrtog pokušaja osvoji poen vredan vođstva u setovima.

2:5 - BREJK! Đere je i drugi put na meču oduzeo Novaku servis. Prvi reket sveta je duplom greškom omogućio Laciju dve vezane brejk lopte, prvu je uspeo da sačuva, ali je drugu Laslo iskoristio i došao nadomak osvajanja prvog seta.

MN Press
 

2:4 Đereu mnogo bolji funkcioniše servis u dosadašnjem toku meča i to se i te kako vidi po rezultatu gemova. Ovoga puta Laslo je sačuvao vrejk prednosti uz samo jedan izgubljen poen.

2:3 U najdužem gemu u dosadašnjem toku meča Novak je uspeo da sačuva servis, iako je Đere imao dve prilike da napravi još jedan brejk. Prvu je Nole spasao servis vinerom, drugi put je Laslo napravio neiznuđenu grešku, kao i prilikom odlučujućeg poena u petom gemu na meču.

1:3 Ugrozio je Novak Laciju servis. Poveo 0:30, ali je Đere osvojio naredna tri poena i novom Đokovićevom neiznuđenom greškom sačuvao brejk prednosti.

MN Press
 

1:2 Prvi gem na meču osvaja i Novak, iako je ponovo suočio sa brejk loptom. Ipak, ovoga puta prvi reket sveta je uspeo da sačuva servis, pošto je posle izjednačenja vezao dva servis vinera.

0:2 Bez izgubljenog poena Đere potvrđuje brejk.

0:1 - BREJK! Srpski derbi je počeo brejkom. Đere je, uz dva izgubljena poena i nekoliko Novakovih neiznuđenih grešaka uspeo da već na startu oduzme servis favorizovanom rivalu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike