Pobednik 1. dana Vimbldona! Novakov "dželat" iz Monte Karla preživeo triler i izbacio prošlogodišnjeg polufinalistu (FOTO)

27.06.2022

16:58

0

Autor: D. N.

U narednom kolu protiv Korije ili Veselog

Pobednik 1. dana Vimbldona! Novakov "dželat" iz Monte Karla preživeo triler i izbacio prošlogodišnjeg polufinalistu (FOTO)
Fokina1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Počeo je i ovogodišnji Vimbldon, mečevima prvog kola. Pobednikom dana možemo nazvati Alehandra Davidoviča Fokinu. Španski teniser, 37. na ATP listi je u okršaju prve runde trećeg grend slema u sezoni pobedio Huberta Hurkača iz Poljske (10. na listi) sa 3:2.

Fokina je dobio prva dva seta sa 7:6 i 6:4, a onda je u trećem imao tri meč lopte. Ipak, od 5:4 u svoju korist je došao do 7:5 za protivnika. Tako da je tada bilo 2:1. Zatim je Hurkač u četvrtom setu slavio sa 6:2, pa se ušlo u peti set.

U petom setu igrao se taj-brejk, Hurkač je vodio i sa 7:4, ali je Fokina na kraju slavio sa 10:8. Meč je trajao čak tri sata i 35 minuta.

Kada se zna da je Hurkač prošle godine bio polufinalista Vimbldona, uspeh Fokine je veći. Podsetimo, Španac je ove godine na Mastersu u Monte Karlu izbacio našeg Novaka Đokovića koji je danas bio uspešan. Takođe treba reći da su u projektovanom žrebu Đoković i Hurkač bili potencijalni rivali u polufinalu. Ali je sada došlo do "promene plana".

U drugom kolu igraće protiv boljeg iz okršaja Federika Korije iz Argentine i Jiržija Veselog iz Češke.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike