Novak uspeo nešto što niko nikada nije, a onda je jednom rečenicom zapalio Centralni teren: Idemo do stotke!

27.06.2022

15:39

0

Autor: 24sedam

Najbolji srpski teniser plasirao se u drugo kolo Vimbldona

Novak uspeo nešto što niko nikada nije, a onda je jednom rečenicom zapalio Centralni teren: Idemo do stotke!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Doskora najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona. Srpski as je na otvaranju londonskog grend slema, posle malo poteškoća, savladao južnokorejskog tenisera Sunvua Kvona (3:1).

Noletov trijumf, ipak, ima veću težinu od samog plasmana u narednu rundu takmičenja, pošto je danas ostvario svoju 80. pobedu na terenima „Ol Ingland kluba“ i ušao u istoriju, jer nijedan teniser ili teniserka pre njega nisu uspeli da ostvare najmanje 80 trijumfa na svakom od četiri grend slema.

- Ovaj sport mi je dao sve i njemu sve dugujem. Još ga volim, i dalje sam veoma strastven prema njemu i posvećen. Nisam više među najmlađima, stvari su se malo promenile, ali ljubav i plamen koji osećam prema tenisu i dalje gori u meni. U ovoj fazi karijere uvek želim da na grend slemovima odigram svoj najbolji tenis i da tu pružim najbolje što mogu, a naročito na ovom terenu, jednom od najvažnijih u istoriji našeg sporta. Idemo sad do stotke – uzviknuo je Nole odmah posle meča na travi Centralnog stadiona, uz zahvalnicu publici što je došla na njegov i Kvonov duel.

- Rekao sam već mnogo puta, ali ovaj teren je stvarno poseban za mene. Uvek je to bio teren o kojem sam sanjao da ću igrati i pobeđivati na njemu. Svi moji snovi iz detinjstva su se ostvarili na Centralnom terenu i zaista mi je uvek zadovoljstvo i privilegija da igram na njemu.

Pohvalio je Novak i mladog rivala, koji mu je pružio dostojan otpor.

- Svaka čast Kvonu jer je odigrao izuzetno kvalitetan tenis. On zaslužuje ovakav aplauz. Nikada nije lako početi turnir, pogotovo bez prethodno odigranog takmičenja pred grend slem na određenoj podlozi. Uvek se osećate manje komforno na početku nego što biste želeli, naročito kada igrate protiv tako talentovanog tenisera kao što je Kvon, koji je uvek blizu linije i udara snažno lopticu – rekao je Nole i priznao da je morao da prilagođava svoju igru.

- Stvarno nije bilo lako probiti ga i zato sam morao da napravim taktičke promene da bih preuzeo kontrolu u poenima. Nije to bilo jednostavno, zbog njegove raznovrsnosti u igri, ali servis mi je puno pomogao. Spasao sam brejk loptu u trećem setu, da je tada uspeo da mi oduzme servis možda bi ovaj meč mogao da ode i u neželjenom pravcu. Jedan, dva poena su odlučili pobednika i drago mi je što sam to bio ja – kazao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike