Ideeemooo! Srbija je u polufinalu Dejvis kupa! Đoković i Ćaćić zakazali duel sa Hrvatima!

01.12.2021

22:31

0

Autor: A. Š.

"Orlovi" u dublu došli do odlučujućeg poena protiv Kazahstana

Ideeemooo! Srbija je u polufinalu Dejvis kupa! Đoković i Ćaćić zakazali duel sa Hrvatima!
profimedia-0645901233 - Copyright Profimedia

Ideeeeemoooooo!!!!! Srbija je u polufinalu Dejvis kupa!!! Novak Đoković i Nikola Ćaćić doneli su „orlovima“ odlučujući poen u dublu protiv Kazahstana – 2:1 (6:2, 2:6, 6:3), posle sat i 37 minuta igre.

Iscrpljujuć je bio okršaj sa Kazahstancima. Ukupno sedam i po sati borbe, od kojih su skoro tri i po otišli u prvom meču dana u kojem je Miomir Kecmanović posle velike drame i četiri propuštene meč lopte poražen od Mihaila Kukuškina. Srećom, posle njega na teren je izašao Novak Đoković, koji je rutinski savladao Aleksandera Bublika i zakazao dubl okršaj sa Andrejem Golubjevim i Aleksandrom Nedovješovim.

Profimedia
 

Iako su Kazahstanci pre meča važili za blage favorite, Nole i Nikola Ćaćić sjajno su otvorili meč. Uz dva brejka, posle 29 minuta igre napravili su prvi korak ka velikom trijumfu, ali Kazahstanci nisu pomišljali da se tek tako predaju. Sačekali su "svojih pet minuta", mali pad u Ćaćićevoj igri i sa dva oduzeta servisa mladom Srbinu ekspresno odgovorili "orlovima".

Meč tada kao da je krenuo od početa. Na sreću, Nole i Nikola nisu dozvolili da ih lako izgubljen set pokoleba. Izašli su na teren kao da se ništa nije desilo i u petom gemu trećeg seta napravili veliki korak ka konačnom trijumfu, brejkom uz jedan izgubljen poen. 

Kazahstaci su potom još malo pokušavali da se vrate u meč, međutim Ćaćić je, kada je bilo najvažnije bio nepogrešiv na servisu, da bi u odlučujućem, devetom, gemu trećeg seta srpski teniseri četvrti put na meču oduzeli servis Golubjevu za veliko i zasluženo slavlje u Madridu.

Profimedia

Za mesto u finalu izabranici Viktora Troickog u petak će se boriti protiv Hrvatske.

BLOG UŽIVO:

TREĆI SET

6:3 - BREJK! KRAJ! Srbija je u polufinalu Dejvis kupa. Odlučujući poen došao je na servis Golubjeva. Nole i Nikola iskoristili su treću meč loptu.  

5:3 - Još samo jedan korak deli Srbiju od polufinala Dejvis kupa. Ponovo je Ćaćićev servis osvojen bez izgubljenog poena.

4:3 - Uspeli su Kazahstanci da ostanu na brejku zaostatka, iako su Nole i Nikola poveli 0:30. Ipak, naredna četiri poena pripala su Golubjevu i Nedovješovu. 

4:2 - Nije bilo prijatno, ali se dobro završilo. Poveli su Kazahstanci 15:30, ali je potom proradio Novakov prvi servis za sigurnu potvrdu brejka!

3:2 - BREJK! Aaajdeeeee!!!! Nole i Nikola prvi dolaze do brejka u trećem setu. Iako su Kazahstanci osvojili uvodni poen u gemu, naredna četiri su prilala Srbima, koji sada na Noletov servis mogu do velike prednosti. 

2:2 - Bravo Nikola! Srbija osvaja gem na Ćaćićev servis bez izgubljenog poena.

1:2 - Sigurni su Kazahstanci. Još jedan lagan gem za Golubjeva i Nedovješova, uz jedan izgubljen poen pri rezultatu 40:0.

1:1 - Dobro je. Srbi, uz dva izgubljena poena, osvajaju Noletov servis gem. Đoković sada traži jaču podršku sa tribina.

0:1 - Uz dva izgubljena poena, Kazahstanci uspešno otvaraju odlučujući set.

DRUGI SET

2:6 - BREJK! Posustao je Nikola Ćaćić. Drugi put su Kazahstanci došli do brejka na njegov servis, ovoga puta uz jedan izgubljen poen i tako vratili meč na početak.

2:5 - Kazahstanci, prvi put na meču, osvajaju gem s nulom. 

2:4 - Nole i Nikola uz jedan izgubljen poen prekidaju mini seriju rivala.

1:4 - Šteta! Imali su Nole i Nikola odmah priliku da uzvrate brejk na servis Golubjeva, ali je Kazahstanac uspeo da sačuva servis i tako potvrdi brejk.

1:3 - BREJK! Ne predaju se Kazahstanci. Ćaćić je sa dve duple servis greške praktično poklonio rivalima tri vezane brejk lopte, potom je sjajnim servisima doveo Srbiju do 40:40, ali su potom kazahstanski teniseri došli do četvrte prilike za oduzimanje servisa, koju su pretvorili u poen.

1:2 - As servisom, duplom greškom, pa još jednim asom, Kazahstanci dolaze do prvog lakše osvojenog gema na meču.

1:1 - Bez izgubljenog poena, na Noletov servis, Srbija osvaja svoj uvodni servis gem u nastavku meča.

0:1 - Uz dva izgubljena poena, Kazahstanci osvajaju uvodni gem drugog seta.

PRVI SET

6:2 - Srbija osvaja prvi set! Za 29 minuta Đoković i Ćaćić, uz dva brejka, dolaze na pola puta do pobede. Odlučujući gem osvojili su uz dva izgubljena poena.

5:2 - BREJK! Bravo bre! "Orlovi" ponovo oduzimaju servis rivalima, iako su Kazahstanci poveli 30:0. Međutim, naredna četiri poena pripadaju Novaku i Nikoli.

4:2 - Brejk je overen na Noletov servis, uz dva izgubljena poena.

3:2 - BREJK! Aaajdeeee! Iz trećeg pokušaja, "orlovi" oduzimaju servis rivalu. Jedinu brejk priliku, Nikola i Novak su uspeli da iskoriste za prvo vođstvo na meču.

2:2 - Ćaćićev servis odbranjen uz jedan izgubljen poen.

1:2 - Ponovo su Đoković i Ćaćić napali servis rivala. stigli su do 40:40, ali su Kazahstanci još jednom uspeli da odbiju napad.

1:1 Siguran prvi servis gema Noleta, osvojen bez izgubljenog poena.

0:1 - Šteta! Već na startu su Novak i Nikola imali priliku da oduzmu servis rivalima, ali su Kazahstanci uspeli da se izvuku iz neugodne situacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike