Uh, kakva šteta! Srbija gubi od Kazahstana! Kecmanović ispustio pobedu protiv Kukuškina!

01.12.2021

18:17

0

Autor: A. Š.

Novak Đoković ima imperativ pobede u narednom meču

Uh, kakva šteta! Srbija gubi od Kazahstana! Kecmanović ispustio pobedu protiv Kukuškina!
profimedia-0645835140 - Copyright Profimedia

Dejvis kup reprezentacija Srbije nije dobro počela borbu za polufinaleprestižnog takmičenja! Izabranici Viktora Troickog na turniru u Madridu, gde će se odigrati završne borbe za "salataru", sastaju se sa Kazahstanom, kojem je prvi poen doneo Mihail Kukuškin.

Iskusni teniser, posle velike drame i mnoštva preokreta, uspeo je da savlada Miomira Kecmanovića, koji je u trećem setu, na svoj servis ispustio dve meč lopte - 2:1 (7:6, 4:6, 7:6).

Neverovatna meč, jedan od najuzbudljivijih, ako ne i najuzbudljiviji u istoriji Dejvis kupa, odigrali su Kecmanović i Kukuškin. Mladi Srbin je na debiju u dresu Srbije odigrao sjajan meč i velika je šteta što posle tri sata i 18 minuta spartanske borbe nije prvi meč pod nacionalnom zastavom rešio u svoju korist.

Imao je Kecmanović sve u svojim rukama. Momentum apsolutno na svojoj strani, rivala "zalepljenog za konopce i u nokdaunu", ali, nažalost, dve vezane meč lopte u devetom gemu trećeg seta nije uspeo da pretvori u odlučujući poen, pa je u dramatičnom taj-brejku, koji je bio kruna celog duela, ostao bez, po svemu viđenom, potpuno zaslužene pobede.

Sjajno je Miomir otvorio meč, već u uvodnom gemu došao do brejka, ali je Kukuškin veoma brzo preuzeo inicijativu, vratio izgubljeni servis i potom u taj-brejku relativno lako došao do vođstva u setovima.

Nije bilo lako u tim momentima mladom Srbinu. Znatno iskusniji rival mu je brzo po otvaranju drugog seta oduzeo servis i, delovalo je tada, sigurno koračao ka pobedi. Ipak, Kecmanović se izdigao kao Feniks, i sa dva brejka do kraja seta uspeo da naniže četiri gema za ostanak u meču.

Enormnu dozu samopouzdanja dobio je Miša u tim momentima meča, dodatnu energiju dobijao je od saigrača predvođenih Novakom Đokovićem, i za tili čas na semaforu je, u trećem setu, stajalo 3:0 za Srbina, uz brejk prednosti. Kukuškin je delovao izgubljeno i iscrpljeno, pogotovo kada je u petom gemu ispustio priliku da uzvrati brejk.

Došao je Kecmanović nadomak trijumfa, ali je ispustio servis za pobedu, iako je prethodno uspeo da sačuva dve brejk lopte, da bi drama vrhunac dostigla u taj-brejku. Uz mini brejk, Srbin je poveo 4:1, prvi stigao do još dve meč lopte koje nažalost nije iskoristio, posle čega je Kazahstanac petu priliku pretvorio u poen za veliku pobedu.

U narednom meču, najbolji teniser sveta Novak Đoković mora da savlada Aleksandera Bublika, kako bi "orlovi" u dublu pokušali da se izbore za meč sa Hrvatskom u polufinalu Dejvis kupa.

BLOG UŽIVO

TREĆI SET

6:7 - KRAJ! Kukuškin je u taj brejku slavio 13:11.

6:6 - Kukuškin uzrvaća na isti način. Posle tri sata ogromne borbe, taj-brejk odlučuje o pobedniku!

6:5 - Kecmanović je osigurao taj-brejk osvajanjem gema bez izgubljenog poena.

5:5 - Drama je na vrhuncu! Kukuškin osvaja deseti gem trećeg seta, uz jedan izgubljen poen.

5:4 - BREJK! Au, kakva šteta! Imao je Kecmanović dve vezane meč lopte, ali je Kukuškin izuzetno riskantnom igrom uspeo da vrati brejk, iskoristivši treću priliku da oduzme servis mladom Srbinu! Kecmanović traži medicinski tajm aut, zbog problema sa grčevima.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
 

 5:3 - Uz dva izgubljena poena, Kukuškin je odradio lakši deo posla. Kecmanović servira za pobedu!

5:2 - Ajmo Mišo, još malo! Bez izgubljenog poena Kecmanović osvaja gem i dolazi nadomak velikog trijumfa.

4:2 - Konačno jedan lakši gem, nažalost na servis Kukuškina, koji je osvojio gem uz jedan izgubljen poen.

4:1 - Dobro je! Nije bio prijatan gem za Kecmanovića. Pošto je propustio gem loptu, srpski teniser morao je da spašava brejk priliku. Srećoom, u tome je uspeo, a potom i da sačuva brejk prednosti, iako mu je u finišu gema zakazao prvi servis.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
 

3:1 - Šteta! Imao je Kecmanović pet brejk lopti, od kojih dve uzastopne, ali je Kukuškin uspeo da sačuva servis posle pet izjednačenja. Takođe, Kazahstanac je prekinuo niz od sedam osvojenih gemova Miše.

3:0 - Potvrđen brejk uz jedan izgubljen poen, i to duplom servis greškom na 40:0.

2:0 - BREJK! Ajmo Mišo! Sve je bolja situacija za Kecmanovića, koji je Kukuškinu servis oduzeo iskoristivši poslednju, od tri vezane, brejk loptu.

Promo/24sedam
 

1:0 - Siguran je Miša na startu trećeg seta. Uvodni gem osvaja uz jedan izgubljen poen.

DRUGI SET

6:4 - BREJK! Au kakav gem je iza nas. Ubedljivo najduži period igre na meču, u kojem su viđena 22 poena, osam iznjednačenja i tek peta set lopta, koju je u poen za izjednačenje pretvorio Kecmanović.

Promo/24sedam
 

5:4 - Bez izgubljenog poena Kecmanović potvrđuje brejk. Kukuškin servira za ostanak u setu.

4:4 - BREJK! Bravo Mišo. Sačekao je Kecmanović svoju šansu, nije se uspaničio ni kada je ispustio 0:30, i potom u jednoj od najdužih razmena u dosadašnjem toku meča sačkao grešku rivala za oduzimanje servisa.

3:4 - Ne predaje se Kecmanović. Do gem lopte je stigao sa tri as servisa, a potom je bez izgubljenog poena zadržao minimalan zaostatak za rivalom.

2:4 - Veoma je siguran Kukuškin, ponovo je samo jedan poen izgubio na svoj servis.

2:3 - As servisom, četvrtim u dosadašnjem toku meča, Kecmanović uz jedan izgubljen poen ostaje na brejku zaostatka.

Profimedia
 

1:3 - Uz jedan izgubljen poen, Kazahstanac potvrđuje brejk.

1:2 - BREJK! Bekhend, pa forhend vinerom Kukuškin osvaja dva odlučujuća poena za oduzimanje servisa Kecmanoviću, koji je i u ovom gemu vodio 30:0.

1:1 - Zapretio je Miša, poveo 0:30, ali je Kukuškin potom osvojio četiri naredna poena i sačuvao servis.

1:0 - Osvaja Kecmanović uvodni gem drugog seta, uz jedan izgubljen poen.

PRVI SET

 6:7 - Kazahstan vodi 1:0 posle 59 minuta igre. U taj-brejku Kukuškin je slavio 7:5. Kecmanović je već na startu odlučujućeg gema neiznuđenom greškom na mreži omogućio rivalu mini brejk i vođstvo 4:1. Uspeo je Srbin da se za trenutak vrati u meč (5:4), ali je potom Kazahstanac napravio još jedan mini brejk i potom rutinski priveo set kraju.

Profimedia
 

6:6 - Taj brejk odlučuje o pobedniku prvog seta. Kecmanović je, pri rezultatu 30:30, odservirao as, pa servis viner.

5:6 - Siguran je Kazahstanac, osigurao je taj brejk. Kecmanović još jednom servira za ostanak u setu. 

5:5 - Izdržao je Miša veliki pritisak. Bilo je 15:30, potom i 40:40, ali je Kecmanović sačuvao smirenost i došao do izjednačenja.

4:5 - Kukuškin još jedan gem rešava s nulom. Kecmanović u narednom servira za ostanak u setu.

4:4 - Prvim as servisom na meču, Kecmanović uz jedan izgublen poen osvaja osmi gem prvog seta.

Profimedia
 

3:4 - Pokušao je Kecmanović da ugrozi servis rivala, došao do 15:30, ali je Kukuškin potom osvojio tri naredna poena i sačuvao minimalnu prednost.

3:3 - Izuzetno važan gem pripao je Kecmanoviću. Zaustavio je Miša veliki nalet rivala, koji je i u ovom gemu uspeo da dođe do brejk lopte.

2:3 - Kukuškin deluje nezaustavljivo u ovim momentima. Od poslednjih 13 poena izgubio je samo jedan.

2:2 - BREJK! Kukuškin brzo uzvraća! Deluje da se Kazahstnac razigrao, "opustio je ruku", počeo je da pogađa izuzetno precizne forhende, koji mu su znatno olakšali put do oduzimanja servisa Kecmanoviću s nulom.

Profimedia
 

2:1 - Prvi gem za Kukuškina na meču, i to bez izgubljenog poena.

2:0 - Potvrđen brejk, uz dva izgubljena! Pametno igra Kecmanović, ne rizikuje previše, sigurno vraća loptice i primorava rivala na grešku. 

1:0 - BREJK! Odlično je Kecmanović počeo meč. Posle velike borbe, šestominutnog gema i i tri spašene gem lopte, srpski teniser je sačekao grešku rivala i odmah mu oduzeo servis.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike