Posle nokdauna, Srbija preživela: Novak i drugovi grmeli "Rusija, Rusija..."

29.11.2021

22:01

0

Autor: 24sedam

Protiv Kazahstanaca od srede

Posle nokdauna, Srbija preživela: Novak i drugovi grmeli "Rusija, Rusija..."
thumbnail_prvi trening DC tima Srbije u Madridu na centralnom terenu1 - Copyright TSS/Neda Miletić

Dejvis kup tim Srbije pred sobom ima nacionalni tim Kazahstana, u četvrtfinalu prestižnog takmičenja. Plasman među osam najboljih obezbeđen je uz pomoć pobede Rusa nad Španijom.

Sada je naš tim predvođen selektorom Viktorom Troickim i najboljim svetskim igračem, Novakom Đokovićem u Madridu. U prestonici Španije je odrađen i prvi trening.

A kako je bilo prethodnih dana. Naš tim je bio u grupi sa Austrijom i Nemačkom, ali u nedelju više ništa nije zavisilo od njih. Čekao se ishod duela Rusija - Španija...

Novaku i saigračima bilo je jedino preostalo da prate dešavanja.

Srpski Dejvis kup tim pomno je pratio dešavanja na terenu u Madridu putem lajv strimova, a kako je meč odmicao u sve neizvesnijoj fabuli tako je i navijanje srpskog tima za braću ruse bilo sve jače i gromoglasnije. Tačno u ponoć Rusija stiže do izjednačenja u setovima i nakon toga finale finala po pitanju sudbine Srbije u Dejvis kupu za 2021.

Iz grla srpskih reprezentativaca orilo se "Rusija, Rusija...", navijalo se svim snagama, srcem i dušom, epilog je stigao 45 minuta iza ponoći kada je pobedonosni poen za Ruse, a samim tim i Srbiju doneo je Aslan Karacev što je izazvalo erupciju emocija i ogromno slavlje srpskog tima. Momenat za anale, momenat istorije kao nikada do sada, jer nikada pre srpski tim nije zavisio od matematičke računice, od ishoda drugih ekipa, od učinka stranih igrača.

Sreća nas je zaobilazila u poslednja tri meča naše reprezentacije i to u dublu, počevši od četvrtfinala u Madridu 2019. kada smo izgubli treći set u taj breku 7:5 od Rusa, zatim 2020. u Svetskom kupu u Australiji, sada nesrećni dubl protiv Nemačke u olimpijskom gradu Inzbruku.

Ali kako kaže naš narod "ko se zadnji smeje, najslađe se smeje". Svaki rad, trud, vera i želja se na kraju isplate, treba ostati dosledan, hrabar, istrajan. Doživeli smo nokdaune, preživeli drame, velike bitke, duboke tuge, ali smo se izdigli iz svih situacija, prah sreće doleteo je na našu stazu i odveo srpski tim put Madrida gde sledi nastavak velikog boja, najpre kroz susret sa selekcijom Kazahstana protiv koje ćemo se boriti 1. decembra za prolaz među četiri najbolje ekipe sveta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike