Novak objavio poruku, šta li je mislio? Đoković citirao velikog Teslu

24.11.2021

22:33

0

Autor: 24sedam

Najbolji svetski teniser je u Inzbruku

Novak objavio poruku, šta li je mislio? Đoković citirao velikog Teslu
20210720npDjokovicN23 - Copyright MN Press

Dejvis kup tim Srbije nalazi se u Inzbruku, gde će igrati protiv Austrijanaca i Nemaca. Najveći adut našeg tima je svakako Novak Đoković, koji je od utorka sa saigračima.

I dok se čekaju mečevi u petak i subotu, najbolji srpski i svetski teniser je objavio zanimljiv citat na društvenoj mreži, Instagram.

To je u stvari misao Nikole Tesle, jednog od najvećih naučnika u istoriji čovečanstva.

- Bolest dolazi zbog mislenog pada. Čovek treba da bude sam svoj lekar. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi lekovi i najbolji lekari. Podsvest modernog čoveka je uzburkana kao nemirni okean sa velikim olujnim talasima. Podsvest prepuna utisaka čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata.

Instagram printscreen
 

A šta je čovek bez mira u duši? Odvojen od božije blagodati, pokušava da uzaludno pronađe utehu u materijalnim stvarima. Tamo utehe nema, to je rupa bez dna. Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina. Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje isceljenje. Zapamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može da pobedi većinu bolesti - napisao je Đoković u poruci koja je prilično misteriozna.

Podsetimo, Novak je pod pritiskom organizatora Australijan opena, pošto se još nije izjasnio o vakcinaciji koja je preduslov za učešće.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike