Najveći Noletov kritičar sumnja u tvrdnje organizatora AO! Ne bih se iznenadio da Đoković ne ode u Australiju!

26.11.2021

16:05

1

Autor: 24sedam

Da li će prvi teniser sveta braniti tron u Melburnu?

Najveći Noletov kritičar sumnja u tvrdnje organizatora AO! Ne bih se iznenadio da Đoković ne ode u Australiju!
Tan2021-11-6_165031881_3 - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nedeljama unazad zaokuplja pažnju svetske javnosti kada je u pitanju učešće na predstojećem Australijan openu. Dok srpski as bez prevelike tenzije ćuti i čeka poslednji momenat da objavi da li će putovati u Melburn ili ne, brojni eksperti „belog sporta“ imaju potpuno dijametralne stavove kada se povede polemika na, trenutno, top temu u svetu tenisa.

Od kako je postalo izvesno da će na prvom grend slemu sezone moći da učestvuju samo potpuno vakcinisani teniseri, Novak ponavlja da ne zna da li će putovati u Australiju, dok je prvi čovek Ozi opena Kreg Tajli u četvrtak istakao kako je siguran da Đoković neće propustiti priliku da u Melburn parku postane teniser sa najviše osvojenih grend slem trofeja u istoriji.

Ipak, Mats Vilander nije baš tako siguran u takav scenario. Čovek koji važi za najvećeg Noletovog kritičara, čak, ima potpuno drugačije mišljenje i ističe kako se ne bi iznenadio ukoliko Đoković odluči da se ne pojavi na Otvorenom prvenstvu Australije.

- Australijan open radi ono što mora, tako da mogu da zamislim da se neki teniseri neće vakcinisati i otići u Australiju – rekao je stručni konsultant „Eurosporta“, jasno aludirajući na Novaka.

- Da li je Australijan open najvažniji turnir u njegovoj karijeri? Svakako, na njemu je imao najviše uspeha i gotovo da bi imalo smisla da baš na njemu prestigne Federera i Nadala po broju grend slem titula. Ne znam šta će uraditi, sigurno je da želi da pobedi, ali takođe i razmišlja, šta je to, po njegovom mišljenju, dobro za lično zdravlje. On razmišlja na duge staze i ne bih se iznenadio ukoliko ne bi došao u Australiju.

Smatra Vilander da takva Novakova odluka ne bi previše naškodila Australijan openu, čiji je Srbin devetostruki šampion.

- Da li bi takva odluka škodila turniru? Da, na neki način. Ali, to bi značilo i da imamo više šansi da dobijemo novog pobednika na grend slemu. To bi dalo priliku ostalim igračima. Još se nalazimo usred Kovida i verujem da moramo da budemo sreći kada turnir može da se održi. Makar to značilo i da njegov najeminentniji predstavnik odustane od takmičenja – kazao je Mats Vilander.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike