Novak stiže u Melburn! Prvi čovek AO uveren da Đoković napada istoriju na omiljenom grend slemu!

25.11.2021

16:13

0

Autor: 24sedam

Kreg Tajli ne sumnja u status srpskog asa

Novak stiže u Melburn! Prvi čovek AO uveren da Đoković napada istoriju na omiljenom grend slemu!
Novak Đoković, arhiva - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno/

Pošto je nedavno i zvanično potvrđeno da će samo potpuno vakcinisani teniseri moći da učestvuju na predstojećem Australijan openu, teniski svet okupira samo jedno pitanje – da li će u Melburnu gledati Novaka Đokovića?

Srpski as mesecima unazad uporno odbija da javno govori o imunizaciji protiv virusa korona, a sve izjave koje je davao povodom nastupa na Otvorenom prvenstvu Australije ni na koji način ne mogu da naslute da li će najbolji teniser sveta biti učesnik prvog grend slema sezone.

Ipak, organizatori Australijan opena nemaju dilemu. Da li se samo hrabre i umiruju navijače ili iskreno veruju u to, tek prvi čovek AO Kreg Tajli ističe da će Novak u januaru naredne godine igrati na terenima Melburn parka.

- Đoković ni sa kim nije podelio svoj status. On veruje da je ono što govorite o svom medicinskom stanju privatno, kao i da svako ima pravo na izbor – kazao je Tajli za lokalne medije, pa dodao:

- Novak je osvojio devet Australijan opena i siguran sam da želi da dođe do desetog trofeja. Takođe, ima 20 grend slem titula, kao Rafa Nadal, koji dolazi u Melburn, i Rodžer Federer, tako da će jedan od njih nadmašiti drugog. Mislim da Đoković taj podvig neće želeti da prepusti rivalu. Jedno je sigurno, ako bude igrao na Australijan openu, onda je vakcinisan – kazao je Tajli.

Prvi čovek Ozi opena otkrio je da je trenutno 85% tenisera vakcinisano, dodavši da očekuje da će do januara taj broj dostići između 95 i 100 procenata.

- Prihvatamo velike zasluge za taj podatak, jer smo vakcinaciju postavili kao uslov za dolazak u Australiju – kazao je Kreg Tajli.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike