Novače, pravila moraju da se poštuju, vakciniši se ako dosad nisi: Đokovićev bivši trener ne može da zamisli Melburn bez Srbina

24.11.2021

14:23

0

Autor: 24sedam

"Previše on voli sport i tenisku istoriju da bi dozvolio da to propusti"

Novače, pravila moraju da se poštuju, vakciniši se ako dosad nisi: Đokovićev bivši trener ne može da zamisli Melburn bez Srbina
Đoković i Beker - Copyright MN Press

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker veruje da će najbolji teniser sveta na kraju morati da se "povinuje pravilima" i dokaže da je vakcinisan ako bude hteo da se takmiči na Australijan openu.

Đoković je više puta odbio da javno kaže da li je vakcinisan, što je sada obavezan uslov za učešće na prvom grend slemu sezone.

Australija je jedna od zemalja koja je imala najstrože restrikcije zbog korone, a njene države imaju drugačija pravila. Trenutno Viktorija, u kojoj se nalazi Melburn, dozvoljava ulazak bez karantina posetiocima iz inostranstva, ali samo ako su primili obe doze vakcine.

Đokoviću fali jedan grend slem da bi postao teniser sa najviše osvojenih tih turnira, a na Australijan openu je najuspešniji do sad.

- Ne mogu da zamislim da neće igrati u Australiji. Previše on voli sport da bi dopustio tako nešto, previše voli tenisku istoriju da bi dozvolio ovo. Australija mu je najbolji grend slem, devet puta je osvajao. Zašto ne bi i deseti put? On kaže da je to lična odluka da li će se neko vakcinisati ili ne. Kaže da to nije ničija druga stvar. Sa tim se slažem – rekao je Beker.

Onda je ipak istakao konačno mišljenje:

- Ali, ako hoće da igra na teniskom turu, onda prosto mora da poštuješ pravila. To znači da moraš da budeš vakcinisan da bi igrao. Iste ove razgovore vodimo kada je u pitanju fudbaler Bajerna Jozua Kimih. To važi za Đokovića, to važi za Kimiha, to važi za svakog sportistu u sportu kojim se bavi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike