Konačno lepe vesti pred AO! Premijer Viktorije ovom najavom obradovao i Novaka!

19.11.2021

06:21

0

Autor: 24sedam

Moguće ukidanje mera u Melburnu

Konačno lepe vesti pred AO! Premijer Viktorije ovom najavom obradovao i Novaka!
Novak Đoković osvajač titule u Melburnu - Copyright Profimedia.rs

U moru neizvesnih vesti i velike tenzije uoči prvog grend slema sezone, iz Melburna konačno stižu i nešto relaksiranije informacije, koje će, sasvim sigurno, obradovati i prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Iako premijer Viktorije Den Endruz još insistira na tome da samo potpuno vakcinisani teniseri mogu da dođu na Australijan open, sve potencijalne učesnike Otvorenog prvenstva Australije sigurno će obradovati najava da bi tribine Melburn parka mogle da budu pune tokom Australijan opena.

Vlasti Viktorije saopštile su u četvrtak da počinju sa ukidanjem mera u borbi protiv virusa korona, zbog toga što je stopa vakcinacije u Viktoriji na ivici da dostigne 90 procenata.

To će lokalnim čelnicima omogućiti da ukinu mere koje su na snazi mesecima unazad, među kojima je ograničen broj gledalaca na sportskim manifestacijama.

Otvoreno prvenstvo Australije održaće se od 17. do 30. januara, ali još se ne zna ko će sve učestvovati na prvom grend slemu sezone. Organizatori su zabrinuti da bi predstojeći Australijan open mogao da se održi bez nekolicine najboljih tenisera sveta, na čelu sa prvim reketom planete Novakom Đokovićem. Neizvesnost oko učesnika AO je velika zbog toga što Endruz insistira na tome da samo potpuno vakcinisanim teniserima dozvoli dolazak u Melburn.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike