Đoković se kocka sa istorijom, mnogo je veliki ulog u Australiji: Teniska legenda upozorava Novaka na moguće posledice

23.11.2021

10:09

0

Autor: 24sedam

Zdrav Nadal bi mogao da uradi mnogo toga ako u Australiji ne bude Novaka

Đoković se kocka sa istorijom, mnogo je veliki ulog u Australiji: Teniska legenda upozorava Novaka na moguće posledice
Tan2021-11-20_23517160_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Nekadašnji prvi teniser sveta Džim Kurijer ocenio je da je ogroman ulog u pitanju za sledeći Australijan open, pogotovo ako ga Novak Đoković propusti.

Australijan open je potvrdio da nevakcinisani igrači neće moći da nastupe u Melburn parku, a Đoković nije hteo da priča o svom eventualnom učešću na prvom grend slemu sezone.

Srbin, Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju po 20 osvojenih grend slemova. Ako Rafa bude zdrav, mogao bi da napadne Australijan open i tako pretekne Novaka.

- Ovo je prava raskrsnica za Đokovića. Rafa bi mogao ne samo da ga prestigne po broju grend slemova, već i dođe do toga da je dva puta osvojio svaki slem, što je do sada jedino Đoković uradio. Mnogo je toga u igri ovde kada su u pitanju kanoni teniske istorije – rekao je Kurijer za Tenis čenel.

Direktor Australijan opena Krejg Tajli je rekao da je razgovarao sa Novakom i njegovim timom.

- Shvatili su da moraju da budu potpuno vakcinisani ako hoće da dođu ovde i igraju. Znaju da je to uslov za sve, ne samo za igrače, već i za navijače i kompletno osoblje. On nam je rekao da je to za njega privatna odluka i da će nam na vreme javiti. Znam da želi da igra, a on je jasno nagovestio da je svestan uslova koje će morati da ispuni ako želi da nastupi – rekao je Tajli.

Direktor turnira je naglasio da odluka o uslovljavanju nije bila njegova.

- Premijer savezne države Viktorija, Danijel Endrus je glavni čovek iza zabrane nevakcinisanim igračima da nastupe na Australijan openu, ili da dođu u Viktoriju. Morate biti potpuno vakcinisani. Odmah smo to preneli grupi igrača. To je put ka potpunoj bezbednosti svih. Svi igrači to razumeju. Naši učesnici će morati da budu vakcinisani, kompletno osoblje. Kada ste u populaciji gde je 90 odsto ljudi vakcinisano, to je prava stvar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike