Srbin brani Novakov presto: Krajinović ima dodatni motiv da dobije Medvedeva

06.10.2021

11:56

0

Filip i Danil bi trebalo da se sastanu u 1/16 finala Indijan Velsa

Srbin brani Novakov presto: Krajinović ima dodatni motiv da dobije Medvedeva
Copyright MN Press

Zbog suludog načina bodovanja Novak Đoković bi, kao što smo već objasnili, mogao da prvog novembra ostane bez mesta broj 1 na ATP listi.

Pod uslovom da Danil Medvedev osvoji titulu u Indijan Velsu. Potrajala bi ta smena na vrhu samo nedelju dana, Đoković bi već osmog (opet zbog tog bodovanja) vratio čelnu poziciju, ali bi mu ta jedna nedelja bila "ukradena" u ukupnom zbiru njegove apsolutne dominacije svetskim tenisom.

Da ponovimo, pod uslovom da Medvedev stigne do trona na predstojećem Mastersu. Rus važi za favorita, ali će priliku da Novaka odbrani od naleta Medvedeva, pored ostalih tenisera imati i jedan Srbin.

Žreb je naime spojio Filipa Krajinovića i Danila Medvedeva već u 1/16 finala Indijan Velsa. Ne sumnjamo da bi Fića svakako bio silno motivisan u duelu sa ruskim asom, ali će sada imati i dodatni motiv da da sve od sebe kako bi pomogao svom prijatelju i kolegi iz reprezentacije.

Ako se kojim slučajem desi da Filip ne uspe da zaustavi Medvedeva, šansu za to mogao bi da dobije još jedan naš teniser. Miomir Kecmanović je na istoj strani žreba, a do potencijalnog duela sa Medvedevom, ili nadamo se Krajinovićem, mora da preskoči Popirjina i Hurkača.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike