Nole još jednom napadnut iz kuće Nadala: Stric Toni udario na najboljeg tenisera sveta

06.10.2021

07:54

0

Toni Nadal kaže da se Novak ne ponaša u skladu sa renomeom koje nosi 1. mesto na ATP mestu

Nole još jednom napadnut iz kuće Nadala: Stric Toni udario na najboljeg tenisera sveta
Copyright Profimedia

Stric Rafe Nadala i njegov bivši trener Toni Nadal objasnio je u podkastu  "'Tres Iguales" zašto Novak Đoković nije tako voljen u svetu kao njegov bratanac ili Švajcarac Rodžer Federer.

Prema Toniju Nadalu postoje dva važna razloga za to i utisak o tome priča u podkastu:

 - Da li je Novak Đoković voljen kao Rafa Nadal ili Rodžer Federer? Čini se da je odgovor jasan - NE. Srbin je igrač sa najviše brojeva zajedno sa Švajcarcem i Špancem, ali nije osvojio srca navijača koliko i oni - piše Nadal.

Prema Toniju Nadalu, postoje dva razloga koji bi objasnili ovu činjenicu. Prvi je taj što je došao u konkurenciju najjačih kada je svet dobio dugo čekano rivalstvo između Rafe i Rodžera, dva različita igračka stila, dva drugačija razvojna puta.

 - Takođe, mislim da je Novaka izdao ego kada je u pitanju neko ponašanje koje je nekompatibilno sa njegovim mestom broja 1.

Prošlog februara Toni Nadal je već provocirao Đokovića nakon njegovog meča sa Tejlorom Frica kada je u trećem kolu Australijan opena zatražio lekarsku pomoć. On je izrazio sumnju u razloge zbog kojih je Đoković pozvao doktore, jer "kako je moguće da se u prvi mah pomisli kako je blizu napuštanja turnira zbog povrede i da onda ona nestane tokom noći", napisao je tada u svojoj kolumni za "El Pais".

Inače, navijačke simpatije prema srpskom teniseru poslednji je argument svakog pristalice Nadala i Federera kod polemike ko je najbolji igrač sveta svih vremena. Očigledno da Toniju Nadalu nije bilo dovoljno ništa što je na tu temu već rečeno i napisano, već je i sam poželeo da potegne taj dokaz kako bi umanjio značaj Srbina za svetski tenis.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike