ATP nehotice „zaštitio“ Noleta! Da nije bilo ove odluke, Medvedev bi u Njujorku postao prvi reket planete

19.09.2021

07:20 >> 10:26

0

Autor: Adam Štulić

Više nema dileme, zamrzavanje bodova najviše značilo Đokoviću

ATP nehotice „zaštitio“ Noleta! Da nije bilo ove odluke, Medvedev bi u Njujorku postao prvi reket planete
Copyright Novak Đoković / Profimedia

Kada je ATP, u jeku pandemije virusa korona, doneo odluku o zamrzavanju bodova, mnogi su ušli u silne kalkulacije na koji način će to da se odrazi na plasman najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Mišljenja su bila oprečna, ali se Nole, maestralnim izdanjima od nastavka sezone, potrudio da tu priču brzo učini potpuno irelevantnom, osvajajući najvažnije turnire na Turu.

Ipak, posle US Opena stvari su se drastično promenile i sada je jasno: Đoković ne bi mnogo pogrešio kada bi čelnicima ATP rekao hvala zbog odluke da zaštite bodove, jer da toga nije bilo, srpski as bi u Njujorku ostao bez prvog mesta na liti najboljih tenisera sveta.

Naime, na jednom tviter nalogu, specijalizovanom za statistiku, do detalja je objašnjen poredak na ATP listi sa i bez zamrzavanja bodova, a Novaka bi, da nije bilo te odluke, sa liderske pozicije skinuo „dželat“ iz „Flešing medouza“ Danil Medvedev.

Ruski teniser imao bi u ovom trenutku 155 poena više od prvog reketa planete, uprkos tome što je srpski as ove sezone osvojio tri grend slem titule. Noleta bi prvog mesta stajao znatno manje odigran broj turnira od Medvedeva (11-16).

Zanimljiv pogled je i na plasman velike četvorke.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike