Idemo, Novače, po kalendarski slem, Srbin piše istoriju, zaboravio Olimpijske igre: Troicki za 24sedam o predstojećem US openu

30.08.2021

10:54 >> 14:34

0

Autor: Milan Nastić

Selektor Dejvis selekcije naše zemlje veruje u prvog reketa sveta

Idemo, Novače, po kalendarski slem, Srbin piše istoriju, zaboravio Olimpijske igre: Troicki za 24sedam o predstojećem US openu
Copyright Viktor Troiciki i Novak Đoković Profimedia

Novak Đoković piše istoriju na predstojećem US openu. Prvo može da postane prvi teniser posle 52. godine koji je osvojio kalendarski slem, a istovremeno može da stigne do 21. grend slema u karijeri i time prestigne njegova dva velika rivala Rafu Nadala i Rodžera Federera koji su stigli do brojke 20.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa selektorom Dejvis kup selekcije Srbije Viktorom Troicikim koji veruje da će Nole u Njujorku napraviti ono što nikome za sada nije pošlo za rukom.

– Naravno da sam optimista što se tiče Đokovića i njegovog rezultata na US Openu. Mislim da je sa velikim motivom otišao na poslednji grend slem, kako bi ušao u istoriju. Nikome u novijoj eri nije pošlo za rukom da osvoji kalendarski slem, poslednji koji je to ostvario bio je Rod Lejver. Pritom, na listi će prestići Nadala i Federera, po broju titula na najprestižnijim teniskim turnirima – počeo je razgovor Troicki za 24sedam.

Pročitajte još

Selektor Dejvis kup selekcije Srbije svestan je da će Novak na US Openu biti pod pritiskom, napominjući da je prvi reket sveta tada najbolji.

– Sve oči biće uprte u njega, Nole je toga svestan. Ali, isto tako on najbolje funkcioniše u takvim okolnostima i siguran sam da je tamo došao sa najvećim ambicijama. Novak kad je u najboljoj formi i kad igra najbolji tenis, mislim da mu nema premca.

Viktor Troicki smatra da neuspeh na Olimpijskim igrama neće uticati na Đokovića na predstojećem US Openu.

MN Press

– Mislim da su Olimpijske igre iza njega, i da to neće uticati na njegov plasman na terenima na Njujorku. Prošlo je dosta vremena, naravno da mu je bilo teško to što se desilo u Tokiju, ali život ide dalje i on je svestan svega toga. Pogotovo, što na US Openu ima idealnu priliku da obori teniske rekorde i uđe u istoriju ovog sporta – poručio je bivši srpski teniser.

Pročitajte još

Bez obzira na to što na ovom grend slemu neće učestvovati Nadal i Federer, Novaka očekuje težak turnir gde su neki drugi motivisani da skinu sa trona prvog reketa sveta.

– Vidim, svi uveliko pišu, kako Nole neće imati tamo neku konkurenciju. Ti koji tako misle grdno se varaju, mlađe generacije su mnogo motivisane, pritom i Medvedev i Zverev su u odličnoj formi, igraju dobar tenis, a ne treba zaboraviti ni Cicipasa, koji uvek može da iznenadi.

Troicki se osvrnuo i ostale srpske tenisere koji igraju na US Openu.

– Naravno da verujem u njih, neki će već danas početi takmičenja. Činjenica je da njih većina nije imala neke dobre rezultate u poslednje vreme, ali svi oni su uvek dobro igrali na slemovima, tako da verujem da će biti i ovaj put – zaključio je Troicki za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike