Novak nije najbolji, Federer je "graciozniji", to je važnije: Francuz daje svoje "objašnjenje" situacije

13.07.2021

15:58

0

Ponovo se povela rasprava, ali njegovi kriterijumi su najblaže rečeno čudni

Novak nije najbolji, Federer je "graciozniji", to je važnije: Francuz daje svoje "objašnjenje" situacije
Copyright Novak Đoković, Tanjug, AP Photo/Alberto Pezzali

Novak Đoković se osvajanjem Vimbldona popeo na “krov sveta”: izjednačio se sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju osvojenih grend slem titula.

Srbin je od ranije bolji u međusobnom skoru od njih, ima više masters titula, a i rekorder je po broju nedelja provedenim na prvom mestu ATP liste.

Ipak, čak ni dostizanje 20 grend slem trofeja, što je ranije uvek bio glavni razlog za osporavanje Đokovićeve titule “najbolji svih vremena”, nije kritičare ućutkalo. Sada su se kriterijumi promenili, odnosno, kako se to kaže u logici, pomerena je gol-linija unazad.

Među onima koji Novaku osporavaju titulu najboljeg našao se i Francuz Rišar Gaske, koji je u kolumni za Ekip izneo ocenu da je najveći svih vremena – Federer. Ovo je njegovo obrazloženje:

– Ja tenis gledam drugačije od ostalih. Uvek sam pričao da broj grend slem titula nije važan u zom izboru. Ne gledam brojke, već i estetiku, tehniku i sve što igrač radi na terenu. Rasprava je sve glasnija, to mi je jasno. Za mene je Federer nezamenjiv. On je najbolji teniser svih vremena. Tačno je da je Đoković ispred kada su u pitanju statistika i forma. Osvajanje tri uzastopna grend slema je neverovatna stvar.

Đoković je protiv Gaskea igrao 14 puta, a izgubio je samo 2007. godine, dok je u svih ostalih 13 duela Đoković bio bolji…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike