"Đoković, Nadal i Federer? Najveći su u istoriji tenisa, Samprasov rekord nisu samo oborili, uništili su ga"

15.02.2021

20:15 >> 21:36

0

Autor: Adam Štulić

Danil Medvedev nije štedeo pohvale za velike rivale

"Đoković, Nadal i Federer? Najveći su u istoriji tenisa, Samprasov rekord nisu samo oborili, uništili su ga"
Copyright Profimedia

Danil Medvedev stigao je do četvrtfinala Australijan opena uz samo dva izgubljena seta (u meču protiv Filipa Krajinovića), i dok se sprema za duel sa zemljakom Andrejom Rubljovim, iskoristio je priliku da uputi niz pohvala na račun bez premca najboljih tenisra današnjice, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Četvrti teniser sveta posebno je istakao njihovu dominaciju na grend slem turnirima i broj osvojenih trofeja (Federer i Nadal po 20, Novak 17), potsetivši da su mnogi za Spamprasov rekord (14 titula na najvažnijim teniskim turnirima) govorili da će biti nedostižan.

– Bio sam veoma mlad kada je Spampras postavio rekod, sve vesti su glasile da je taj rezultat zauvek. Slično kao danas sa Mesijem i Ronaldom u fudbalu. A onda su došla ova trojica momaka, ne samo da su oborili taj rekord, nego su ga uništili – rekao je Medvedev.

Ruski teniser je istakao da su Novak, Rafa i Rodžer toliko dobri i toliko dugo su na vrhunskom nivou, da se njihova dostignuća ponekad previde.

Pročitajte još

– Imam 25 godina i igram dobar tenis. Smatram da sam jedan od najboljih igrača na svetu. Ali nema ni jedan grend slem. Zamislite da dođem do 20, moram da osvojim svaki pet godina zaredom. Pet godina zaredom moram da pobedim na svakom slemu, protiv neverovatnih protivnika, mečeve od pet setova, da ne budem povređen… To su smešne brojke. Za mene su sigurno tri najveća igrača u istoriji tenisa – rekao je Medvedev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike