Đoković će osvojiti US Open i ništa više posle toga! Najveći Novakov kritičar izneo šokantnu prognozu

29.08.2021

15:18 >> 17:59

0

Američki slem počinje sutra, zna se ko je favorit

Đoković će osvojiti US Open i ništa više posle toga! Najveći Novakov kritičar izneo šokantnu prognozu
Copyright Novak Đoković foto: Profimedia

Mats Vilander je legendarni teniser i osvajač sedam grend slem titula, li je u Srbiji poslednjih godina postao poznat kao najveći kritičar Novaka Đokovića.

Stručni komentator Eurosporta malo je promenio priču u poslednje vreme, a sada se ponovo oglasio sa mešanom porukom: Novak je favorit na US Openu, ali ga ne bi iznenadilo da posle toga više ne osvoji ni jedan veliki turnir.

Prvi teniser sveta ima 20 grend slem titula, koliko imaju i Rodžer Federer i Rafael Nadal. Ali, njih dvojica imaju velike probleme sa zdravljem, s tim što Švajcarac ima i 40 godina. Đoković ne samo da od ponedeljka juri rekordni 21. grend slem, već pokušava da postane i prvi igrač sa kalendarskim grend slemom još od Roda Lejvera 1969. godine.

– Šansa da osvoji kalendarski grend slem će navesti da bude još odlučniji, ako je to moguće. Ne bi me iznenadilo ako osvoji US Open, a onda nikad nijedan više grend slem. Stvar sa 21 slemom je veliki teret, a kalendarski slem je zadovoljstvo za njega. To je šansa da uradi nešto za šta je mislio da nikad neće imati šansu da uradi. Ta šansa je nešto što ga čini favoritom da osvoji US Open.

Ovaj turnir dolazi posle šokantnog poraza od Aleksandra Zvereva u polufinalu Olimpijskih igara, a onda i od Pabla Karenja Buste u meču za bronzanu medalju.

Poraz od Karenja Buste je nešto što će drugim igračima uliti nadu, ocenjuje Vilander.

– Mislim da ono što se desilo na Olimpijskim igrama neće imati nikakvog efekta na Novaka Đokovića. Ali će imati na druge igrače. Ostali će misliti: “Ako Karenjo Busta može da pobedi Đokovića u borbi za medalju, onda vau! To je velika stvar jer Karenjo Busta nema isti arsenal kao Zverev ili Danil Medvedev. Karenjo nema jak servis, ali i dalje može da pobedi Novaka Đokovića.

Onda je zaključio:

– Od 127 ostalih tenisera u žrebu, mislim da sada ima bar 70-80 igrača koji misle da imaju šansu da pobede Novaka Đokovića. Ali, ne mislim da će to uticati na njega. Za Novaka će to biti samo teniski meč. Ipak, ostali igrači misle da imaju šansu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike