Danac za zagrevanje pred veće izazove u Njujorku: Nole započeo svoj pohod na "zlatni slem"!

01.09.2021

05:32 >> 06:17

0

Najbolji teniser sveta pobedom protiv Holgera Runea (6:1, 6:7 (5:7), 6:2, 6:1) krenuo u osvajanja četvrtog grend slema

Danac za zagrevanje pred veće izazove u Njujorku: Nole započeo svoj pohod na "zlatni slem"!
Copyright Novak Đoković/Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u drugo kolo US opena, pošto je na startu savladao mladog Holgera Runea iz Danske 6:1, 6:7 (5:7), 6:2, 6:1.

Ðokovićev naredni rival biće Talon Grikspur iz Holandije, koji je iznenadio Nemca Jana-Lenarda Štrufa 2:6, 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, 7:5.

Mladi Danac koji je ne tako davno bio Novakov sparing partner u Monte Karlu, pružio je dobar otpor, posle čega je od najvećeg tenisera dobio javno priznanje preko društvenih mreža.

US Open se igra za ukupni nagradni fond od 57.5 miliona dolara.

Novak od prošle sezone brani četvrtfinale sa US opena. Tada je zbog čuvenog incidenta sa linijskim arbitrom diskvalifikovan i sprečen da osvoji još jedan grend slem trofej. Kasnije je trofej pripao Austrijancu Dominiku Timu, koji ove godine ne učestvuje zbog operacije i sporovog oporavka od zahvata na ručnom zglobu.

Novak Đoković/Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Ukoliko Đoković osvoji njujorški turnir biće to prvi put od 1988. godine da je nekom teniseru ili teniserki pošlo za rukom da osvoji “zlatni slem” ili kalendarski grend slem, kako se zove slučaj kada jedan igrač kompletira naslove sa četiri najveća teniska turnira (Melburn, Pariz, Vimbldon i Njujork).

Poslednji put je to uspela da uradi Nemica Štefi Graf 1988. godine, a kod tenisera čuveni Australijanac Rod Lejver daleke 1969. godine.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike