Iznenađenje od čuvene Nemice: Osvoji i Njujork, jer to bi bilo dobro i za tenis i za tebe

29.08.2021

17:28 >> 19:34

0

Nemačka teniserka želi da Srbin ponovi njen podvig iz 1988. godine

Iznenađenje od čuvene Nemice: Osvoji i Njujork, jer to bi bilo dobro i za tenis i za tebe
Copyright 24sedam/Profimedia

Nemačka teniska kraljica Štefi Graf retko se oglašava intervjuima, lai je pred US Open u Njujorku poručila preko svoje prijateljice da navija za pobedu Novaka Đokovića i njegovo osvajanje “kalendarskog” grend slema.

Njenu poruku prenela je Rene Stabs , australijska teniserka i osvajačica četiri grend slem turnira u dubl konkurenciji.

– Nemamo priliku da čujemo često reči Štefi Graf zato što ne voli da bude u centru pažnje i da bude pred kamerama. Pisala sam joj o mogućnosti da Novak Đoković završi sezonu kalendarskim grend slemom. Odgovorila je da se zaista nada ovom uspehu. Dodala je da bi to bilo fantastično i za njega i za tenis uopšte – prenela je Stabsova reči velike šampionke.

Štefi Graf je uspela da osvoji 1988. godine sva četiri najveća turnira i da dođe do tzv “Zlatnog slema” ili kalendarskog, kako ga još zovu u svetu tenisa.

Izbor Grafove da navija za Srbina ne treba da čudi, jer njen suprug Andre Agasi bio je prvi trener Đokovića u period od maja 2017. do aprila 2018. godine zajedno sa Čehom Radekom Štepanekom.

Taj eksperiment nije doneo nijednoj strani napredak, pa su se u najboljim odnosima razišli posle nepunih godinu dana zajedničkog rada. Đoković se tada odlučio za povratak Marjanu Vajdi i od tada ponovo ide njegov uspon koji je do danas neprekidan.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike