Nastavlja se zbrka u Melburnu: Đoković danas ne dobija rivale na Australijan openu

04.02.2021

05:37 >> 08:47

0

Autor: D. B.

Zvanični podaci kažu: 160 teniserki i tenisera i dalje čeka upustva i ponovo se nalaze u karantinu

Nastavlja se zbrka u Melburnu: Đoković danas ne dobija rivale na Australijan openu
Copyright Profimedia

Doba neizvesnosti. Doba u kome se pravila menjaju iz sata u sat. To je realnost sporta danas, to je realnost onoga što trenutno prolaze teniserke i teniseri u Melburnu.

Posle otkrića da je radnik hotela u kome su igračice i igrači bili u obaveznom karantinu po dolasku u Melburn, bio pozitivan na testovima, nastao je potpuni haos.

Mečevi na ATP kupu, među kojima je i planirani duel Srbije i Nemačke, dva ATP turnira i tri WTA turnira predviđeni za četvrtak su otkazani. Svi koji su bili u tom hotelu su ponovo u izolaciji i u njoj će biti dok ne budu dobili rezultate testova.

Ali, kako tvrdi prvi čovek Tenis Australije Kreg Tili, odlaganja Australijan opena neće biti. Ipak, žreb koji je bio predviđen za danas u osam časova po srpskom, odnosno 18 u Australiji, neće biti održan. Do informacije ko stoji na putu Novaku Đokoviću na putu ka odrbrani titule moraćemo da čekamo do petka ujutru, pošto je odlučeno da se sve pomeri za 24 časa.

Logična odluka ako se zna da je tokom današnjeg dana 160 teniserki i tenisera testirano i da deo njih i dalje čeka rezultate. Svi oni su strpljivo čekali u redovima kako bi dobili potvrdu da mogu da izađu iz izolacija u kojima se ponovo nalaze.

Svi koji su bili u ovom hotelu su obavešteni i svi su počeli da budu testirani. Svi oni su u izolaciji dok ne stignu rezultati. Svi se tretiraju kao “slučajni” kontakti. Obavljeno je 507 testova ne samo takmičara, već i članova njihovih timova – objasnio je Kreg Tili prvi čovek “Tenis Australije”.

Tili je otkrio i planove koji su važili u četvrtak poslepodne u Melburnu.

– Planiramo da nastavimo mečeve u petak. Oni koji nisu bili u hotelu imaju dozvolu da treniraju. Ovo odlaganje nam daje tri dana da završimo turnire koji su u toku. Tu je i problem sa vremenskim prilikama. Najavljena je kiša, ali imamo tri pokrivena stadiona i osam terena u dvorani. Možemo da završimo do nedelje. Pričamo još sa ATP i WTA šta je najbolje.

I pored svih problema Tili tvrdi da nema pomeranja početka prvog gren slema u sezoni koji je predviđen za 8. januar.

– Ideja je da Australijan open počne u ponedeljak. Sve ukupno reč je o 160 igrača i igračica koji su bili smešteni u hotelu, očekujemo da će svi biti negativni, pošto je mala verovatnoća da mogu da budu zaraženi. Sve ovo radimo zbog bezbednosti igrača i svih ljudi. Većina igrača je puna razumevanja. Završićemo sa testovima do 17 časova i onda ćemo znati sve.

Pročitajte još

Ipak, ono što je pomereno je žreb za Australijan open.

Žreb je trebalo da se održi u 18 časova u četvrtak. Odlučili smo da ga pomerimo za petak – objasnio je Tili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike