Novak će osvojiti 30 grend slemova! Neverovatno predviđanje Obradovića za 24sedam

08.07.2021

10:36 >> 14:52

0

Autor: Milan Nastić

Iskusni stručnjak ubeđen da će prvi reket sveta još dugo dominirati svetskim tenisom

Novak će osvojiti 30 grend slemova! Neverovatno predviđanje Obradovića za 24sedam
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena/

Novaku Đokoviću potrebno je da preskoči još dve prepreke na Vimbldonu i stigne do 20. grend slem titule, a treće zaredom.

Time bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafom Nadalom, što je prvom reketu sveta i bio cilj na početku sezone.

Proslavljeni teniski trener Bogdan Obradović, koji ima velike zasluge za sve što je uradio Novak u svojoj karijeri, ubeđen je da će srpski teniser još dugo vladati tenisom.

Pročitajte još

Bivši selektor Dejvis kup selekcije, u razgovoru za 24sedam, predviđa da će Đoković u svojoj karijeri igrati još dugi niz godina i da će osvojiti 30 grend slemova.

– Mislim da će Novak bez većih problema osvojiti Vimbldon, jednostavno igra najbolji tenis, i trenutno nema igrača koji može da mu se suprotstavi. Superioran je u svim segmentima. Možda će vam biti čudno, ali on ima takvo telo da može da igra do 40. To znači da će osvojiti 30 grend slemova, a u nizu 25. Posle toga će, kao Federer, da pravi pauze i da sporadično osvaja najvažnije turnire na svetu. Za to je najzaslužniji Zoran Grbović, koji od početka vodi računa o njegov fizičkoj spremi – počeo je razgovor za 24sedam Obradović.

Promo/Instagram/bogdan_obradovic_tennis_coach

Iskusni stručnjak je previše optimističan, ali ima argumente za takav stav, napominjući da se njegove telo teško povređuje.

Pročitajte još

– Sa njim smo u tom segmentu, dok je bio mlađi, mnogo radili Nikola Pilić i ja, posle toga je brigu o njemu preuzeo Vajda, ali ništa ne bi uspelo da nije bilo Grbovića. Mnogo je radio na njegovom telu i sada se vide rezultati. Pritom, Novak ima veliku želju za tenisom, pobedama, zbog toga nisam slučajno rekao da će osvojiti 30 slemova, iako vama u ovom trenutku to izgleda kao nemoguća misija.

Vratili smo se Vimbldonu, i tome da je relativno lako stigao do polufinala, gde ga očekuje meč sa Šapovalovim.

– To se vama čini da je lako, ali morate da znate da to nije baš tako na terenu. Činjenica je da je sa samo jednim izgubljenim setom stigao do same završnice. Na travi imate veoma malu razmenu udaraca, ali na ovoj podlozi, većina ljudi ne zna da ima previše vibracija pri svakom pokretu, i to dosta utiče na telo. Dva najvažnija udarca na travi su servis i riteren, a to je Novak usavršio. Tu je njegova prednost u odnosu na druge. Kad spojiš ta dva udarca, teško može neko da te pobedi – istakao je Obradović.

Boća se osvrnuo i na Denisa Šapovalova, sledećeg Novakovog protivnika, koji je ostvario najveći rezultat u karijeri.

– Kad sam rekao da će osvojiti Vimbldon, smatrao sam da će pobediti i mladog igrača iz Kanade. Može da bude nezgodan, levoruk je, ali mislim da Đoković igra sa toliko samopouzdanja i želje da osvaja još slemova, tako da ne vidim kako može da izgubi taj meč – zaključio je Bogdan Obradović za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike