Poznati teniseri isprozivali Pikea: Šta si nam uradio od Dejvis kupa!?

21.04.2021

13:26 >> 15:05

0

Francuzi besni na štopera Braselone posle njegovog slavlja zbog propasti fudbalske Superlige

Poznati teniseri isprozivali Pikea: Šta si nam uradio od Dejvis kupa!?
Copyright Profimedia

Pobedu neformalne fudbalske sile nad projektom Superlige proslavio je i Đerar Pike, iako je njegova Barselona do poslednjeg trenutka stajala uz ovu ideju Florentina Pereza. Pike je, nakon što je postalo jasno da će odlaskom Engleza, pa Italijana, Superliga doživeti totalni debakl, slavodobitno preko Tvitera poručio “Fudbal pripada navijačima, danas više nego ikad”.

Umesto pohvala na račun defanzivca Barse, u prvi plan su izbile ktirike i to od poznatih tenisera. Oni su podsetili Pikea da se u tenisu pojavio sa revolucionarnim idejama, koje su izbrisale tradicionalni format takmičenja u Dejvis kupu.

Na opasku da su navijači pobedili moćnike javio se Francuz Nikolas Mahu pitanjem direktno upućeno  Pikeu:

Pročitajte još

– Šta je sa Dejvis kupom?

Neko će pomisliti da su Francuzi imali pripremljenu taktiku za poznatog Katalonca, jer su se posle sa sličnim opaskama javili Eduar Rože-Vaselan i Žonatan Ezerik:

– Zar to ne dolazi od tipa koji je došao da uništi naš sport – upitao se Ezerik.

Pročitajte još

Pike je preko svoje firme ” Kosmos Holding” uspeo da se domogne vlasništva nad Dejvis kupom i da ga na potpuno drugačiji način organizuje uvodeći turnirski sistem takmičenja na jednom mestu po ugledu na velike fudbalske događaje sa nacionalnim selekcijama. Ovaj koncept nije se mnogima dopao, a izgleda najviše Francuzima, koji i dalje čekaju na Pikeove odgovore.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike