Obradović za 24sedam: Novakovu emociju najbolje razume otac Srđan: Protiv Rafe odlučuje želja!

10.06.2021

11:42 >> 15:51

0

Autor: Milan Nastić

Iskusni teniski trener o prednostima Đokovića i Rafe u polufinalnu Rolan Garosa

Obradović za 24sedam: Novakovu emociju najbolje razume otac Srđan: Protiv Rafe odlučuje želja!
Copyright 24sedam/MN Press

Sudar divova! Tako se u najkraćim crtama može opisati duel koji se sutra očekuje u polufinalu Rolan Garosa na “Filipu Šatrijeu” između Novaka Đokovića i Rafe Nadala.

Svako ima svoje šanse u tom okršaju, jedni daju prednost Špancu zbog njegove nepobedivosti, drugi Srbinu, jer ima poseban motiv da sruši “kralja” šljake, ali jedno je sigurno gledaćemo jedan kvalitetan meč gde će odlučiti nijanse.

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović za 24sedam ističe da obojica imaju svoje prednosti, ali iskusni stručnjak daje veće šanse prvom reketu sveta.

Pročitajte još

– Ono što se očekivalo pre početka turnira, obistinilo se. Đoković i Nadal igraju u polufinalu. Može da zvuči kao floskula, ali ovo je finale pre finala. Šta možemo da očekujemo u tom meču, teško je predvideti, jer igraju dva trenutno najbolja igrača na svetu. Moje mišljenje da je Novak jači u rukama, Nadal u nogama, i to može da bude odlučujuće. Ali, jedan detalj koji može da bude odlučujući, a to je želja, čini mi se da ona ovaj put na strani našeg igrača. To se najbolje moglo videti na kraju meča, kada je pokazao svoje emocije. To dovoljno govori o njegovoj nameri da hoće da osvoji Rolan Garos – počeo je razgovor za 24sedam Bogdan Obradović.

Profimedia.rs

Bogdan Obradović se dotakao i njegovih emocija koje je pokazao protiv Beretinija, dodajući da mu sigurno mnogo znači što su u njegovom boksu bili i roditelji.

Pročitajte još

– Teško je ljudima da razumeju kako on ispoljava svoja osećanja i koliko mu to znači. To što sam video protiv Beretinija, podseća na vreme kad smo svi bili zajedno u Dejvis kupu, i tada je on krenuo da pokazuje svoje emocija. To je dobar znak, jer kad tako igra, znači da mu je stalo do trofeja. Što se tiče porodice, naravno i to mu je dodatni motiv, ali njega u tim trenucima najbolje razume otac Srđan i to je ono što Đoković očekuje od svog boksa – objasnio je Obradović za 24sedam.

Iskusni stručnjak se osvrnuo i na trenutnu formu obojice igrača na Rolan Garos.

– I Novak i Rafa su relativno lako stigli do polufinala. Nadal možda malo lakše, dok se Đoković mučio protiv Muzetija, ali je uspeo da preskoči i tu prepreku. Mene je iznenadila relativno laka pobeda Španca protiv Švarcmana, jedan od najboljih trkača na tenis turu. To govori da je Rafa spreman i da će Nole morati da igra najbolji tenis da bi eliminisao “kralja” šake – zaključio je bivši selektor Dejvis kup selekcije Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike