Govorili su da Novak nema ponašanje kao Federer i Nadal, ali je i tada bio impresivan

26.06.2021

16:10 >> 16:18

0

Autor: Adam Štulić

Francuska teniserka javno rekla ono što većina misli

Govorili su da Novak nema ponašanje kao Federer i Nadal, ali je i tada bio impresivan
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Tenis je oduvek bio sport za aristokratiju i svi koji nisu dolazili iz takvog miljea često su znali da nađu na udaru onih kojima su svojom pojavom, a pogotovo rezultatima, „rušili sneška“ o igri rezervisanoj samo za „plemićki stalež“.

Izuzet takve „dobrodošlice“ nije bio ni najbolji teniser sveta Novak Đoković. Čim se videlo da može ravnopravno, pa čak i superiornije, da se suprotstavi miljenicima teniske publike širom sveta Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, krenuli su „bočni udarci“, o kojima je nedavno pričao i Noletov otac Srđan.

Tek osvajanjem ovosezonskog Rolan Garosa, na impresivan način pobedam posle preokreta protiv Nadala u polufinalu i Cicipasa u finalu, teniski svet se „malo otvorio“ prema srpskom asu, pa je tako Endi Marej rekao kako postoje očigledni razlozi zbog kojih Đoković treba dobije priznanje “najbolji svih vremena”, dok je ugledni „Njujork tajms“, koji obično nije naklonjen Srbinu, dao fantastičnu analizu pred početak Vimbldona, za koji se Nole spremao na Majorki.

Pošto su brazilski reperi otpevali pesmu Novaku u čast, u superlativima o igri srpskog tenisera, posle Nadalovog trenera Karlosa Moje i nekadašnjeg trenera Rodžera Federera, govorila je i francuska teniserka Karolina Garsija.

– Kada vidimo Đokovića kako u petak pa u nedelju na Rolan Garosu igra dva meča od po četiri sata visokog intenziteta, to je nešto što me kao ljubitelja tenisa impresionira. Oduševilo me je ono što je uspeo da uradi, „žilavost“ koju je pokazao u finalu. U prošlosti su ljudi govorili da se ljuti, da nema dobro ponašanje kao Federer i Nadal, ali, iskreno, i tada je bio impresivan – rekla je nekada četvrta teniserka sveta.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike