Nole u sjajnom raspoloženju čeka polufinale Vimbldona: Velika je inspiracija ići za istorijom

07.07.2021

15:18 >> 15:27

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta zabavljao publiku posle pobede protiv Martona Fučoviča

Nole u sjajnom raspoloženju čeka polufinale Vimbldona: Velika je inspiracija ići za istorijom
Copyright Novak Đoković foto: AP Photo/Alastair Grant

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u sjajnom raspoloženju ulazi u samu završnicu Vimbldona. To je bilo lako uočljivo po završetku meča sa Martonom Fučovičem, u momentima kada je srpski as davao izjavu na travi Centralnog terena.

– Mislim da je bilo solidno izdanje danas. Počeo sam veoma dobro, nije bilo mnogo grešaka u mojoj igri. Čestitam Martonu, naterao me je  na veliku borbu – rekao je prvi reket planete odmah po završetku četvrtfinalnog meča Otvorenog prvenstva Engleske.

Nole je pobedom protiv mađarskog tenisera ostvario 350. grend slem trijumf, izborivši 41. učešće u polufinalima četiri najveća teniska turnira, odnosno 10 polufinale na Vimbldonu.

– Daješ kompliment mojoj karijeri u ovom trenutku, to mi podiže samopouzdanje – kazao je Novak novinaru koji je vodio intervju, uz veliki osmeh i ovacije s tribina.

– Svestan sam statistike, volim ovaj sport svim srcem i posvećen sam mu praktično od rođenja. Nekada deluju nerealno te stvari, ali pokušavam da uživam u momentu, ne uzimam ništa zdravo za gotovo. Velika inspiracija je ići za istorijom i neka se nastavi.

Novi razlog sa osmehe svih prisutnih Nole je dao odgovarajući na pitanje da li bi u polufinalu radije voleo na Kačanova ili Šapovalova.

– Birao bih pobedu, bez obzira na to ko je rival. Obojica su sjajni igrači, Šapovalov je imao nekoliko velikih pobeda, Hačanov takođe igra dobro… Svi igramo dobro – „ispalio“ je srpski as uz karakterističan osmeh, pre nego što se zahvalio publici.

– Divna je slika. Od kada se prošla sezona nastavila, mislim da prvi put imamo pun stadion. Lepo je videti vas i hvala vam što ste došli – kazao je Novak Đoković.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike