Đoković otvorio dušu o razlazu sa Ivaniševićem! Onda je progovorio i ko bi mogao da bude naslednik (FOTO/VIDEO)

28.03.2024

22:17

0

Autor: A. S.

U trenutku dok se priprema za nove turnire, jedna tema je važnija od svih ostalih

Đoković otvorio dušu o razlazu sa Ivaniševićem! Onda je progovorio i ko bi mogao da bude naslednik (FOTO/VIDEO)
Novak Đoković - Copyright R.Z./ATAImages

Novak Đoković je prekinuo saradnju sa dugogodišnjim trenerom Goranom Ivaniševićem i trenutno se nalazi u Beogradu gde se priprema za predstojeće turnire. Boravak u rodnom gradu je iskoristio i da pogleda film o svom nekadašnjem treneru, Nikoli Piliću, pod nazivom "Legenda".

Najbolji svetski teniser je došao sa roditeljima, Srđanom i Dijanom, a posle projekcije u Beogradu, razgovarao je i sa novinarima.

- Goran je, pre svega, prijatelj za života. Moj i moje porodice. Neko ko mi je izuzetno drag. Time što smo okončali saradnju, ne znači da ćemo prestati da budemo prijatelji. Došlo je do tačke zasićenja, osetili smo da je vreme da se raziđemo nakon skoro šest godina saradnje gde smo napisali stranice istorije našeg sporta. Prošli smo kroz sito i rešeto.

Mnoge momente koji nisu nimali prijatni bili za nas. Uprkos svemu bio je tu za mene. Najviše ću se sećati tog ljudskog odnosa prema meni. I zbog tog odnosa je rezultat došao kao posledica svega toga. Sve najlepše mu želim. Još nemam jasnu ideju ko bi mogao da ga zameni i da li će to neko uopšte i biti. Uvek sam imao trenere uz sebe, pokušavam da sam osetim šta mi prija i šta je potrebno - rekao je Đoković između ostalog.

Kako je povod okupljanja bio pomenuti film, Đoković je i pričao o njemu.

- Večno sam im zahvalan što su me tretirali kao sina. Retke su prilike da sada vidim Nikija i svaki trenutak vrednujem puno i prisetimo se tih dana iz Akademije. Kroz film sa oživeo neka sećanja i mometne koji su bili presudni u mojoj karijeri. Njegova uloga je bila jedna od najznačajnijih u mom životu. To je čovek koji je u mene usadio mnoga znanja i temelje koje i danas koristim, koji su mi omogućili da ostvarim karijeru koju imam.

Prisetio se i osvajanja Dejvis kupa, kada je i iskusni trener bio deo tima.

- To je jedina titula u Dejvis kupu koju smo osvojili. Troicki je u filmu pomenuo kako je to bila odskočna daska za pojedinačne karijere. Ja sam posle toga vezao 40 i više pobeda i imao najbolju sezonu, Viktor je bio nadomak prvih 10, Janko (Tipsarević) sedmi na svetu.

Tih nekoliko godna koliko smo proveli sa Pilićem u reprezentaciji bili su značajni i mnoge savete smo primenjivali u karijerama. Pilić će ostati jedni čovek u istoriji Dejvis kupa koji je sa tri različite zemlje uzeo trofej. Od te tri, dve su Srbija i Hrvatska.

Upitali su novinari najboljeg igrača sveta, i da li mu se posebno svideo neki deo filma.

- U početku filma je prva trećina bila posvećena tome koliko je imao preudnu ulogu u formiranju ATP-a. Zbog njegovog neigranja na Vimbldonu su se ujedinili igrači. Njegov primer je zapravo je meni pomoglo da ja presečem i osnujem PTPA 2020. godine. Uticao je na mene iz više uglova, ne samo kao trener već i kao čovek koji se zalagao za prava igrača.

Gde je bila nepravda, trudio se da ispravi. Mislim da bismo trebalo da temeljitije posmatramo njegov lik i delo. Ono što je postigao kao teniser, trener i aktivista je nešto što je neverovatno i istorijski. Sportski radnici poput mene mogu da izvuku puno pouka iz njegovog života. Zaslužuje više od jednog filma - zaključio je Đoković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike