Pilić se rasplakao zbog Novaka! On je poseban!

28.03.2024

13:07

0

Autor: A. S.

Nikola nije mogao da kontroliše emocije kada se potegla priča o početku najboljeg tenisera sveta

Pilić se rasplakao zbog Novaka! On je poseban!
Novak Đoković i Nikola Pilić - Copyright Profimedia

Jedan od prvih trenera Novaka Đokovića, Nikola Pilić ovih dana se nalazi u Beogradu, povodom promocije filma, a na konferenciji uoči prikazivanja dokumentarca "Nikola Pilić – Legenda“ u režiji Željka Mirkovića, koji će se najpre prikazati u takmičarskom programu 71. Martovskog festivala, 28. marta od 20.30 u Velikoj sali Doma omladine Beograda, dotakao se i priče o Novaku.

Upravo je Novak u protekla 24 sata glavna sportska tema, nakon raskida saradnje sa Goranom Ivanišević, a Pilić je o najboljem teniseru sveta govorio sa velikim emocijama.

Pilić se dotakao Novakovog početka, pa se i rasplakao.

- Njega smo prihvatili… Novaka smo primili kao, znajući šta se dešava ovde u Srbiji… Izvinite što su emocije izvirile iz mene. Novak kao čovek i kao igrač je specijalna persona. Bio sam uveren da će biti internacionalni igrač. Njegov kvalitet kao igrača i čoveka je izuzetan, to smo videli supruga i ja - rekao je Pilić i istakao da je Novak onaj koji treneru daje zahvalanost:

- Kao trener sam bio ponosan što sam dobio dijamant koji mogu da brusim, sa njim sam došao u Beograd pre 20 godina, sada on ima 37. Da sam u 75. godini ostavio nešto iza sebe. Bojkot Vimbldona, iz korena smo promenili tenis, tretirali su nas igrače loše, od tada smo dobili poštovanje od tih ljudi. Počeli su da grade stadione, širili, mi smo bili plaćeni 50 funti, a Vimbldon je zarađivao 100 miliona funti. Ali to nije važno. Sada na Australijan openu imate 1,4 miliona gledalaca. Dobio sam mogućnost da treniram najvećeg svih vremena, a Novak je dobio tek trećinu medijske izlozenosti u odnosu na ono što je uspeo. Da pet puta budeš izabran kao najbolji sportista sveta… - dodao je čuveni Nikola Pilić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike