Ivanišević je imao najbolji posao, ali nije lako biti trener Novaka Đokovića! Hrvati nakon prekida plodonosne saradnje čačkaju istinu

28.03.2024

11:46

0

Autor: A. S.

Pitanje je da li će pravi razlog ikada biti objavljen

Ivanišević je imao najbolji posao, ali nije lako biti trener Novaka Đokovića! Hrvati nakon prekida plodonosne saradnje čačkaju istinu
Đoković i Ivanišević - Copyright MN Press

Raskid saradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića, iznenadio je sportsku planetu. Saradnja koja je donela mnogo trofeja, nedelja na vrhu ATP liste, sreće i radosti, ipak je imala i rok trajanja.

Pravi razlog o prekidu saradnje još uvek nije poznat, verovatno ni neće biti, a brojni su medijski natpisi i spekulacije na ovu temu.

Mediji širom sveta utrkuju se sa ličnim komentarima, istragama i saznanjima, a istina je negde između Novaka i Gorana.

Hrvatski list, Jutarnji, ovog jutra je doneo interesantan pogled na celu situaciju, a autor teksta, Neven Bertičević iznosi da se kraj mogao nagovestiti već na zajedničkoj večeri uoči Indijan Velsa.

  
-  Odluku o raskidu s Ivaniševićem objavio je Novak Đoković i to je naravno kod mnogih izazvalo brojna pitanja, uglavnom zašto, kako tako naglo i što je tu zapravo presudilo - naveo je Bertičević na početku teksta, pa nastavio:

- Naravno da Srbin nije objavio svoje razloge, on je angažovao Ivaniševića i on je doneo odluku o tome da je toj saradnji kraj. Neki su to znali uoči ili za vreme turnira u Indijan Velsu jer se cela ekipa našla na zajedničkoj večeri i tamo su se dogodile vesti koje, iako su šokirale određeni deo teniske javnosti, nisu nikakva retkost u odnosima trenera i igrača. Istina je da su Đoković i Goran Ivanišević, u - ajmo tako reći - idiličnoj vezi proveli punih pet godina, ali sada je Srbin odlučio krenuti svojim putem. 

U tekstu Jutarnjeg se navodi da razloge raskida saradnje nećemo saznati.

- Što se dogodilo i je li se stvarno nešto dogodilo u tim odnosima, teško ćemo saznati bez obzira koliko i gde “čačkali”. Istina je da je u tih pet plodonosnih godina Đoković došao do pozicije najboljeg svetskog tenisera svih vremena, na kraju i brojke su to potvrdile. Siguran sam da će Đoković u jednom trenutku možda i reći jesu li se zasitili ili je nešto drugo presudilo, iako to u ovoj priči neće biti preterano važno.

Šta će sada Ivanišević?

- Ostaje sad naravno pitanje što će Goran Ivanišević nakon što je, reći će mnogi, proteklih pet godina imao najbolji posao u tenisu, posao trenera Novaka Đokovića. Sigurno je da će pronaći novi posao jer već sad ima dovoljno ponuda, ali je pitanje hoće li to učiniti u nekom skorijem vremenu ili će si uzeti jedan kraći ili nešto duži odmor jer nije lako biti trener Novaka Đokovića - navodi se u teksu Jutarnjeg.

Ovakav rasplet situacije sigurno nije iznenadio nekadašnjeg šampiona Vimbldona, navodi autor teksta.

- Sumnjam da je Ivanišević iznenađen, recimo to tako, nenadanim razlazom. On je bio u najboljoj poziciji da primeti da nešto nije u redu i da se Novaku Đokoviću baš i ne trenira previše što je potvrdio porazom od Italijana Luke Nardija u Indijan Velsu. Srbin je nakon turnira u Indijan Velsu otišao do Majamija, gde se družio i s ostalim teniserima, ali je shvatio da se u stanju u kakvom je došao iz Indijan Velsa ne bi baš mogao naigrati ni ovde pa je doneo mudru odluku i prolongirao svoj povratak na teniske terene do turnira u Monte Karlu.

Na kraju, autor teksta ističe da je ovoj saradnji jednostavno iscurilo vreme, ali da je to jednostavno tako.

- A priči Đokovića i Ivaniševića je očito iscurio sat i Đoković je odlučio krenuti dalje. Hoće li angažovati nekog trenera, hoće li to biti Zimonjić ili neko drugi ili će svoj put nastaviti sam, pokazaće vreme. Uglavnom, priča o prekidu saradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića možda neće biti priča za samo jedan dan, ali siguran sam da do Monte Karla mnogi o tome više neće govoriti jer vreme jednostavno ide dalje - zaključuje se u tekstu Jutarnjeg.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike