Endi Marej - čovek koji je odbio da bude poražen! Vratiću se sa jednim kukom i bez ligamenata! (VIDEO)

26.03.2024

11:44

0

Autor: A. S.

Neverovatna upornost i hrabrost krase ovog velikog sportistu

Endi Marej - čovek koji je odbio da bude poražen! Vratiću se sa jednim kukom i bez ligamenata! (VIDEO)
Endi Marej - Copyright Profimedia

Povreda prednjih ukrštenih ligamenata smatra se jednom od težih i čestih koja se događa profesionalnim sportistima. Mukotrpan je povratak nakon nje, teško je i sa fizičke i psihičke strane, pa su uključeni i psiholozi u oporavak sportista.

Oni koji su doživeli kidanje ligamenata kolena ili skočnog zgloba navode da je to neopisiva bol, pa ako sagledamo iz tog ugla, malo je onih koji su u tim okolnostima bili u prilici da nastave meč.

Endi Marej je jedan od retkih koji je ušao u čitavo kolo.

Britanac se već godinama nosi sa raznim povredama. Jedan je od retkih koji se vratio na teren i igra sa veštačkim kukom, ali predaja nikada nije bila opcija za nekadašnjeg grend slem šampiona.

Još prilikom povrede kuka, njemu je savetovano da zaboravi na profesionalnu karijeru. Povukao se, odmarao, oporavljao i vratio. Priznao je ubrzo po povratku da svaki naredni meč može biti njegov poslednji, ali čak ni tada nije odustao.

Nije odustao ni noćas, na mastersu u Majamiju, u momentima kada su pucali ligamenti.

Igrao se treći set duel sa Tomašom Mahačem, rezultat je na semaforu bio 1:1 u setovima i 5:5, a Marej je doživeo kidanje jednog i delimičnu rapturu drugog ligamenta u levom skočnom zglobu. Nije zaustavio meč, nije želeo kod lekara, želeo je da nastavi meč.

 

 

Na kraju, posle tri sata i 24 minuta, pružio je ruku rivalu, poražen je sa 7:5, 5:7, 6:7 (5:7), a kada se zglob ohladio, potvrđene su slutnje, čeka ga velika pauza.

Prve procene su da bi mogao biti spreman za domaći teren i Vimbldon, a samim tim i za Olimpijske igre, na kojima brani zlato.

- Posetiću specijalistu za povrede skočnog zgloba kada se vratim kući i odlučiti šta dalje. I bez toga jasno je da je ovo težak udarac za mene i da me čeka duga pauza - rekao je Mare.

- Kada bude trenutak, vratiću se sa jednim kukom i bez ligamenata u zglobu - rekao je u svom stilu uvek uporni i iskreni Endi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike