Marej na ivici suza najavio kraj karijere, pa priznao: Novak je uzor, možda sam najbolje igrao kada sam se tako ponašao!

16.01.2024

10:59

0

Autor: A. S.

Britanac voli veliku bitku sa povredama

Marej na ivici suza najavio kraj karijere, pa priznao: Novak je uzor, možda sam najbolje igrao kada sam se tako ponašao!
Endi Marej - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Nakon što je okončan žreb za Australijan open, teniski navijači priželjkivali su klasik u trećem kolu. Međutim, Endij Marej je učešće okončao u prvoj rundi, pa je ostao bez prilike da se bori da još jednom odigra meč na visokom nivou sa Novakom Đokovićem.

Britanac je eliminisan na startu od Tomasa Martina Ečeverija (6:4, 6:2, 6:2), a na konferenciji za medije, tokom koje je bio na ivici suza, pomenuo je kraj karijere, ali i Novaka.

- Znam da sam nekada isfrustriran, pokazujem emocije na terenu. Nema sumnje da je to posebno vidljivo poslednjih osam do deset meseci. Ne osećam se da kontrolišem meč i postanem isfrustriran. Pokušavam da budem miran, ali... Moram da nađem potreban balans, Novak Đoković je uzor i dobar primer za to - rekao je Marej posle poraza i dodao:

- Možda se ne ponaša savršeno na terenu, ali je uvek fokusiran u svakom poenu. I on se nervira, ali igra svaki poen. Mislim da sam i ja igrao najbolji tenis kada sam se tako ponašao.

Uvek iskreni dvostruki olimpijski šampion je naveo da ukoliko i u nastavku bude igrao na ovom nivou, nema razloga da nastavlja karijeru. U poslednjih nekoliko sezona, Marej ima velikih problema sa povredama, a nakon brojnih operacija, tenisu se vratio i danas igra sa veštačkim kukom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike