Nole će imati velikog rivala u borbi za zlato na OI! Medvedev hoće u Pariz iako ne može da igra pod zastavom Rusije!

08.03.2024

06:45

0

Međunarodna teniska federacija dozvolila je igračima iz Rusije i Belorusije učešće na OI u neutralnom statusu

Nole će imati velikog rivala u borbi za zlato na OI! Medvedev hoće u Pariz iako ne može da igra pod zastavom Rusije!
Danil Medvedev - Copyright Profimedia

Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je da je spreman da na Olimpijskim igrama u Parizu igra pod neutralnom zastavom, prenosi američka mreža I-Es-Pi-En (ESPN).

Međunarodna teniska federacija (ITF) dozvolila je igračima iz Rusije i Belorusije učešće na OI u Parizu u neutralnom statusu.

Medvedev je istakao da se raduje nastupu na OI u Parizu, pošto je pre tri godine na Igrama u Tokiju stigao do četvrtfinala.

- Ako budem mogao, biću u Parizu. Igraću i u singlu i u dublu. Imam neverovatno iskustvo sa Igara u Tokiju. To je verovatno najbolja uspomena karijere. To me iznenadilo, jer su za tenisere grend slem turniri mnogo važniji – kazao je Medvedev, pa dodao:

- Što se tiče igranja pod neutralnom zastavom, poštovaću pravila. Ako je potrebno da igram pod neutralnom zastavom, igraću. Pokušaću da pobedim, to je sigurno - rekao je Medvedev na konferenciji za medije u Indijan Velsu.

ITF je u sredu saopštio da će se selekcija za OI u Parizu odvijati prema rejtingu, koji će biti objavljen u junu po završetku Rolan Garosa.

Svaka zemlja može da ima najviše četiri igrača u singlu. Teniseri iz Rusije i Belorusije moraju da budu odabrani pod opštim uslovima i da ispunjavaju "uslove neutralnosti".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike