Novak može da bude težak, i ovo i ono, ali da vam kažem nešto... Medvedev otkrio detalje o Đokoviću koje malo ko zna!

21.01.2024

00:44

0

Autor: A. S.

Rus je rešio da svetu predstavi najboljeg tenisera, iz svog ugla

Novak može da bude težak, i ovo i ono, ali da vam kažem nešto... Medvedev otkrio detalje o Đokoviću koje malo ko zna!
Danil Medvedev - Copyright Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Danil Medvedev na veliku scenu stupio je tiho, a onda je postepeno došao do igrača koji zna da pomrsi konce velikoj trojci, a sada samo Novaku Đokoviću. Međutim, Rus je konstantno u senci, da li je to Novak ili Karlos Alkaraz ili neko treći, ali Medvedev još uvek nije pokazao pun potencijal.

Već je u ozbiljnim godinama, zrelim za jednog tenisera, a dešava se da na terenu "izgubi glavu". Sa Novakom je igrao 15 puta, i ima pet pobeda, a novinari su ga na Australijan openu podsetili na njihov prvi duel, 2017. godine u Dejvis kupu.

Tada je Medvedev predao, pri vođstvu Novaka - 3:6, 6:4, 6:1, 1:0, a medije u Melburnu je interesovalo šta se promenilo od tog meča, do danas. Rus je bio opširan, pa je otkrio i neke detalje koji su kritičarima pokazali ko je zapravo Novak. 

- Rekao bih da sam mnogo sazreo od tada, mislio sam da je tenis samo na terenu. Znam da sam namučio Novaka u tom meču, onda sam počeo da se grčim, tri sata posle meča nisam mogao da hodam, bilo je nestvarno. I tada sam video da mogu da ga namučim, ali grčevi su počeli zato što se nisam fokusirao na hranu i neke druge bitne stvari - počeo je Medvedev, pa dodao:

- Jeo sam brzu hranu, smatrao sam da takve stvari nisu bitne i da je važan samo forhend ili bekhend. Onda sam polako, korak po korak, učio koliko je život van terena bitan. Spavanje, hrana, razni tretmani, mali detalji koji prave razliku. Mnogi su me savetovali pričali, mada to nisam razumeo, dok sam nisam shvatio šta je potrebno da radim, tako da je to prvi deo razlike između Danila od tada i ovog danas.

Pre pomenutog meča, Medvedev i Novak su trenirali zajedno, a onda je usledila i jedna ponuda koju je Rus odbio.

- Trenirali smo i on me je pitao da li igram u Dejvis kupu i raspitivao se za detalje mog leta i putovanja. Rekao sam mu sve, pa me pitao da li želim da idem sa njim. Iskreno, ja sam po malo stidljiva osoba. Odbio sam i rekao sam mu da je Savez već kupio karte i sve. Let je trebalo da traje oko tri sata, imao sam i presedanje. Onda sam razmislio, shvatio da je možda trebalo da prihvatim. Sat vremena posle treninga pitao sam ga da li mogu da idem sa njim i on je odmah to prihvatio.

A onda je usledio niz hvalospeva na račun Đokovića.

- Ljudi ne znaju neke stvari o Novaku. Na terenu on može da bude težak, baš kao i ja. Može da bude i ovo i ono. Međutim, od prvog momenta kada sam ga upoznao i kada sam bio oko 400. mesta na svetu i sada kada sam treći, on me je tretirao isto i tada i sada. Od tog meča smo postali veći rivali, ali želim da kažem da me tretira van terena na isti način i to je ono što volim kod njega. Smatram da je veoma dobra osoba - zaključio je Medvedev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike