Grizman se priključuje Mbapeu u reprezentaciji za OI u Parizu? "Razgovaraću sa ljudima iz kluba, voleo bih to"

21.02.2024

06:53

0

Koliko je to uopšte izvodljivo neposredno posle Evropskog prvenstva?

Grizman se priključuje Mbapeu u reprezentaciji za OI u Parizu? "Razgovaraću sa ljudima iz kluba, voleo bih to"
Grizman (L) i Mbape (D) u dresu reprezentacije, ahriva - Copyright Profimedia

Fudbaler Atletiko Madrida Antoan Grizman rekao je da mu je san da zaigra za reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama u Parizu, prenose tamošnji mediji.

Grizman je sa Francuskom osvojio Svetsko prvenstvo 2018. a odigrao je 127 utakmica za reprezentaciju. Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

Klubovi nisu u obavezi da dozvole svojim fudbalerima da igraju za reprezentaciju, pošto olimpijski turnir nije u kalendaru FIFA.

- Učiniću sve da učestvujem na Igrama u Parizu. To je nešto izuzetno, imati Igre u Parizu. Razgovaraću sa čelnicima kluba u dogledno vreme, da vidim da li će me pustiti. Znam svoje telo, imamo odlične fizioterapeute i nema problema.

Mond navodi da bi Grizman mogao da bude jedan od trojice fudbalera starijih od 23 godine u sastavu olimpijske reprezentacije Francuske, koju će u Parizu da predvodi selektor Tijeri Anri.

- Ako ne budem u reprezentaciji, bodriću francuske sportiste ispred televizora. Volim da gledam OI sa svojom decom. Moja ćerka Mia obožava gimnastičarke – dodao je napadač Atletika

Grizman bi tokom leta trebalo da igra za selekciju Francuske na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj. On je sa selekcijom "trikolora" osvojio SP 2018. godine i Ligu nacija 2021.

Jedan od tih fudbalera bi mogao da bude i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape, koji je ranije rekao da bi voleo da igra za Francusku na OI u Parizu.

Francuska reprezentacija je samo jednom osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i to 1984. godine u Los Anđelesu.

Grizman (32) je ove sezone odigrao 35 utakmica za Atletiko i postigao je 18 golova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike