Alkarazov pogled u budućnost - propali naslednik ili novi vladar! Problem je detektovan, ima li rešenja?

26.02.2024

06:54

0

Autor: A. Š.

Kao i njegovom slavnom zemljaku Rafi Nadalu, razvoj Karlitosove karijere u poslednje vreme diktira zdravstveno stanje

Alkarazov pogled u budućnost - propali naslednik ili novi vladar! Problem je detektovan, ima li rešenja?
Karlos Alkaraz - Copyright Profimedia

Kada je prošlog leta šokirao Novaka Đokovića u finalu Vimbldona, nije bilo malo onih koji su pomislili da je najbolji teniser sveta dobio pravog izazivača u liku Karlosa Alkaraza. Međutim, posle istorijskog uspeha u na travi „Ol Ingland kluba“ projektovani naslednik najboljeg španskog tenisera svih vremena Rafaela Nadala nije uspeo da opravda ta očekivanja.

Kao i njegovom slavnom zemljaku, razvoj Karlitosove karijere u poslednje vreme diktira zdravstveno stanje. Alkaraz poslednjih meseci često je više vremena provodio po doktorskim ordinacijama nego na teniskom terenu, a sa tim izazovima zasad ne uspeva da izađe na kraj onako kako bi želeo on i svi njegovi navijači.

Za razliku od Nadala, koji je kroz karijeru uspeo da se izbori za učestalim manjim ili većim povredama i postane legitiman kandidat za zvanje najboljeg tenisera svih vremena, Alkarazovo telo i fizička sprema trenutno nisu na nivou potrebnom da izdrže njegov agresivan stil igre zbog kojeg su povrede postale konstanta za njegovu tek započetu karijeru.

Da li će, kao i Nadal, Karlitos u mesecima i godinama koje slede uspeti da pronađe pravi balans u pokušaju da stigne tamo gde su ga mnogi videli posle prošlosezonskog vimbldonskog finala ostaje nam da vidimo, ali je činjenica da mladi Španac još pokušava da nađe način da se izbori sa, za njegove godine, širokim dijapazonom povredica i povreda.

Podsetimo, Alkaraz je ove sezone već propustio Australijan open. Nedavno je turnire u Buenos Ajresu i Riju završio predajama i to je nešto što teniser koji pretenduje na sam vrh ATP liste sebi nikako ne može da dozvoli. I dok njegov talenta nijednog momenta nije dovođen u pitanje, sposobnost da sačuva fizičku spremu dosad mu je predstavljala veliki kamen spoticanja u napadu na poziciju srpskog asa na vrhu liste najboljih tenisera sveta.

Tako da je već sada jasno da će upravo pronalazak načina da prevaziđe povrede i očuva fizičko stanje na nivou potrebnom za vrhunsko takmičenje predstavljati ključni korak u Karlitosovom pokušaju da ga jednog dana smatraju jednim od legitimnih naslednika velike trojke… Zasad je samo na trenutak bljesnuo, ali trenutno nije ni blizu da zasija punim sjajem.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike