Napokon i Alkaraz da prizna: Novak je GOAT!

21.02.2024

10:59

0

Španski teniser smatra da Đoković zaslužuje da dobije tako laskavu titulu

Napokon i Alkaraz da prizna: Novak je GOAT!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Karlos Alkaraz je predao meč Tijagu Monteiru na startu turnira Rio de Ženeira, ali posle meča govorio je o svim temama, naravno dotakao se i Novaka Đokovića.

Španac ističe da brojke govore da je srpski teniser najbolji po tom parametru svih vremena, ali da su i Rafa i Rodžer obeležili ovaj sport.

- Na to pitanje je teško dati odgovor. Ko je najbolji svih vremena. Za neke stvari Đoković je najbolji, kad to kažem, mislim na brojke, po tome on je bez premca u istoriji tenisa. Tu nema dileme. Ali, sa druge strane, tu su i Nadal i Federer. Mislim da mnogo stvari odlučuje ko je GOAT. Sva trojica su tu i za mene velikani ovog sporta - poručio je Alkaraz.

Španski teniser se osvrnuo i na njegovu nedavnu izjavu da mu je želja da dostigne Đokovića po broju grend slemova. 

- Imati 24 Grend slem titule je preveliko očekivanje. Ali, sa druge strane cilj i motivacija da napredujem u karijeri. To je nešto štro želim, ko ne bi želeo to, čak i više, ali o osvajanju 24 grend slema, to je još daleko.

Karlos Alkaraz se osvrnuo se i na njegovu formu, koja nije na zavidnom nivou, a najbolji pokazatelj je da trofej nije osvojio još od Vimbldona prošle godine.

- Sezona je veoma duga, ne obraćam pažnju na to. Želim titule, želim dobar rezultat na svakom turniru na kojem igram. Trudim se da ne budem pod pritiskom toliko. Morate da učite iz svakog poraza - zaključio je Alkaraz.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike