ATP želi da kazni Novaka i Nadala!? "Šest kraljeva slema" izazvao burnu polemiku, organizatori odmah reagovali!

08.02.2024

08:59

0

Autor: A. S.

A nisu u pitanju samo dvojica igrača

ATP želi da kazni Novaka i Nadala!? "Šest kraljeva slema" izazvao burnu polemiku, organizatori odmah reagovali!
Đoković i Nadal - Copyright Profimedia

Raspored turnira u sezoni je odavno poznat, ali ne i spisak učesnika. Međutim, za egzibicioni turnir "Šest kraljeva slema" unapred se zna ko će igrati, a i da će biti spektakl.

Egzibicija na kojoj će učestvovati Novak Đoković i Rafael Nadal već mnogo obećava. To znači da ćemo ponovo imati prilike da gledamo okršaj najboljih iz sveta tenisa, iako se dugo strahovalo da se to neće dogoditi zbog Nadalovih problema sa povredama.

Ali, najava ovog turnira je izazvala brojne polemike, a jedan od razloga je, između ostalog, velika suma novca koju će Novak i Nadal inkasirati, ali i Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Holger Rune.

ATP je nedavno uveo novo pravilo koje se tiče oduzimanja "platinum statusa" igračima ukoliko učestvuju na egzibicionim turnirima od tri ili više dana, a nije dozvoljeno igračima iz TOP 30 da učestvuju na tim turnirima u danima kada su na programu masters turniri iz serije 500 i 1000.

Sve to izazvalo je zabrinutost kod igrača, ali i organizatora, pa su turnir zakazali za 14. oktobar, kada će se igrati samo dva turnira iz serije 250.

Još jedan način kako bi igrači izbegli kazne je i taj što će igrati u sistemu 2-1-2, tačnije - igraće dva dana, zatim jedan biti slobodni, pa opet dva dana u nizu biti na terenu. To znači da nijedan od šestorice tenisera neće biti na terenu tri ili više uzastopnih dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike