Došao je i taj dan: Nole više nije kralj Vimbldona - Alkaraz pobedio u finalu Đokovića (FOTO, VIDEO)

16.07.2023

19:52

0

Španac pobedio u velikom finalu Đokovića sa 3:2

Došao je i taj dan: Nole više nije kralj Vimbldona - Alkaraz pobedio u finalu Đokovića (FOTO, VIDEO)
Novak Đoković - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)

Baš šteta, morao je da dođe i taj dan. Novak Đoković više nije kralj Vimbldona, jer je u finalu od njega bio bolji Karlos Alkaraz sa 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

U jednom maratonskom meču, koji se igrao 4 sata i 46 minuta, Nole je morao da pruži ruku odličnom Špancu, koji je u današnjem meču bio bolji od našeg igrača, i po prvi put u karijeri stigao do pehara na prestižnom grend slemu.

Ruku na srce, publika je Centralnom terenu mogla da uživa u fantastičnom meču, gde se igrao svemirski tenis, ali danas naš teniser nije imao sreće, i Alkaraz je tako sa trona skinuo najboljeg tenisera svih vremena, koji je dominirao travom poslednjih četiri godine.

 

 

Ne možemo ništa zameriti Đokoviću, dao je poslednji atom snage, ali preko puta mreže je imao raspoloženog Karlosa, koji je dokazao da je pred njim blistava budućnost.

Slobodno se može reći da je ovo bio jedan epski meč, koji je bio obeležen velikim preokretima, ali sreće je ovaj put bila na strani Španca.

Čini se da se odlučujući momenat dogodio u drugom setu kada je u taj brejku Đoković imao loptu za vođstvo 2:0, ali to nije iskoristio, Alkaraz dobija taj set, a onda i do vođstva od 2:1.

Onda ponovo na scenu stupa Đoković, koji izjednačuje, ulazimo dramatični peti set u kojem je Nole imao šansu prvi da dođe do brejka, ali na našu žalost to se nije dogodilo.

Odmah zatim takvu šansu nije propustio Alkaraz, prvi stiže do brejka, koji je uspeo da zadrži do kraja meča i tako stigne do najveće pobede u karijeri.   

Blog uživo:

4:6 - Kraj, Novak izgubio u finalu sa 3:2.

4:5 - Đoković ostao u igri, ali sada je sve u rukama Alkraza, koji servira za titulu na Vimbldonu.

3:5 - Alkaraza deli samo još jedan gem do titule na Vimbldonu. Da li Nole ima snage za novi preokret, nadamo se da može.

3:4 - Novak ostaje u trci za odbranu Vimbldona, osvaja treći gem u petom setu. Nadamo se da Đoković ima još snage da ostvari još jedan preokret.

2:3 - Nole se ne predaje. Novak osvaja svoj gem i ostaje u trci za odbranu titule na Vimbldonu. 

1:3 - Španac potvrdio brejk i sve je bliži osvajanju Vimbldona.

1:2 - Ovo nije dobro. Alkaraz napravio brejk i sada je sve teže situacija za srpskog terena.

1:1 - Kakva borba, odlično finale. Imao je Nole šansu da napravi brejk, ali Alkaraz je uspeo da se odbrani. Nastavlja se velika borba na Centralnom terenu.

1:0 - Ovo je bio izuzetno važan gem, da Nole nastavi u dobrom ritmu. Nije bilo lako, ali Đoković pokazuje veliku mentalnu snagu. 

Kreće peti set:

6:3 - Idemo Novače, Srbin osvaja četvrti set i odluka ko pobeđuje u finalu pada u petom setu. Ajmo, da to bude Đoković. Čeka nas velika borba. Pravo finale.

 

 

5:3 - Noleta deli gem do osvajanja četvrtog seta. Definitivno, Đoković igra mnogo bolje, kao da je izašao iz krize.

4:3 - Španac uspeva da prekine niz Novaka Đokovića, ali najvažnije da srpski teniser i dalje ima brejk prednosti, i nadamo se da će ga zadržati do kraja ovog seta.

4:2 - Izuzetno važan gem za Novaka. Potvrdio brejk i sada se lakše diše. Samo tako nastavi Đokoviću.

 

3:2 - Brejk, konačno. Novak uspeo da oduzme gem Alkarazu. Očekuje nas p'rava bitka u nastavku meča.

2:2 - Dobro je Nole, ostaje u igri. Odbranio je svoj gem, iako je i u ovom bilo napeto. 

1:2 - Posle još jednog maratonskog gema, Alkaraz uspeva da osvoji svoj gem. Čini se da se Đokoviću vratila svežina, ali Španac igra odličan tenis. 

1:1 - Najvažnije da je Nole napokon osvojio svoj servis. Da li će to pomoći našem igraču da se vrati u ritam. Glavu gore, majstore.

0:1 - Alkaraz nastavlja da pleše na terenu. Španac definitivno igra bolji tenis, Nole pokušava da sebe motiviše, ali situacija je sve teža za našeg igrača.

Kreće četvrti set:

1:6 - Novak ne šta ga je snašlo u finalu. Bez, snage, energije, dok na drugoj strani Španac dominira. Srbin gubi sa 2:1 u setovima.

1:5 - Španac na korak od drugog seta. Deli ga samo jedan gem. Novak ne zna šta mu se dešava.

1:4 - Nole u sve većim problemima. Posle maratonskog gema, koji je trajao više od 25 minuta, Alkaraz je stigao do drugog brejka. Đoković definitivno ne liči na igrača koji je poslednjih dominirao na Vimbldonu,

1:3 - Iamo je Novak šanse da vrati brejk, ali definitivno Đoković ne izgleda, kao da nema snage. Sa druge strane Alakaraz igra svoj najbolji tenis.

1:2 - Najvažnije da je Đoković napokon osvojio gem. Nadamo se da će prebroditi ovu krizu. Idemo majstore, glavu gore!

0:2 - Definitivno ovo nije dobro. Alkaraz potvrdio brejk u trećem setu. Nole se nalazi u velikim problemima.

0:1 - Novaka baš ne ide. Alkaraz pravi brejk odmah na startu trećeg seta. Nole ne izgleda sveže, definitivno je podređenom položaju u ovom trenutku.

Kreće treći set:

6:7 - Šteta, Novak izgubio drugi set i to posle taj brejka. Meč kreće iz početka. Španac izjednačio na 1:1

6:6 - Drama u drugom setu. Odluka pada u taj brejku, Idemo Novače da drugog osvojenog seta.

5:6 - Španac obezbedio taj brejk, Nole se nada da će osvojiti svoj gem i tako uđe u neviđeno zanimljivu završnicu, gde će jedna greška prelomiti drugi set.

5:5 - Ljudi, kakav meč. Pršti na sve strane. Odlični su obojica, nema dileme, nastavlja se nezivesnost. Nole osvojio deseti gem u drugom setu.

4:5 - Španac na gem od osvajanje drugog seta. Novak servira da ostane u igri. Idemo, Srbine, nek te u ovom gemu služi servis.

4:4 - Obojica nastavljaju da osvajaju svoje servise. Sve smo bliži taj brejku, ali definitivno sve pršti na Centralnom terenu. 

3:4 - Alkaraz siguran na svom servisu. Nastavlja se borba, odličan tenis na Centralnom terenu. Očekuje nas dosta uzbudljiva završnica drugog seta. 

3:3 - Definitivno mnogo uzbuđenja u drugom setu. Za svaki poena se vodi velika bitka, za sada je izjednačeno. Nema novog brejka, svako je siguran na svom servisu.

2:3 - Velika borba viđena u petem gemu drugog seta, imao je Nole neke šanse da stigne do novog brejka, ali Karlos je ipak uspeo da osvoji svoj servis. 

2:2 - Izuzetno težak gem za Novaka. Totalni povratak u meč. Treba istaći da je Nole teško stigao do svog servisa, ali važno je da nije dozvolio novi brejk.

1:2 - Nije moglo bolje. Đoković odmah vratio brejk, tako dokazao zašto je najbolji svih vremena.

0:2 - Definitivno bolji početak Alkaraza na početku drugog seta. Prvi stiže do brejka.

0:1 - Alkaraz bolje krenuo drugi set. Osvojio prvi gem, i definitivno se očekuje mnogo jači otpor Španca u nastavku meča. Ali, nadamo se da će Đoković nastaviti sa odličnom partijom iz prvog seta.

Kreće drugi set:

6:1 - Kakva dominacija Novaka u prvom setu. Slobodno se može reći da je Đoković počistio Alkaraza. Samo neka tako nastavi.

5:1 - Alkaraz tek sada osvaja prvi gem. Noleta deli još jedan gem do osvajanja prvog seta. Držimo fige. 

5:0 - Nole melje Alkaraza, fali mu samo još jedan gem. Fantastičan početak Đokovića.

4:0 - Kakav početak Novaka, još jedan brejk Novaka. Sve ide po planu, samo tako neka ostane. Bravo majstore!

 

 

3:0 - Bravo majstore, ovo niko nije očekivao. Đoković već vodi sa 3:0. Odlično, samo tako nastavi majstore.

2:0 - Ne može bolje. Nole već na početku pravi brejk, idemo Đokoviću.

1:0 - Najvažnije da je osvojio prvi gem na meču. Ipak, treba istaći da ga je Alkaraz dobro namučio. Nema dileme da nas očekuje dosta uzbudljiv okršaj.

Krenuo meč:

 

Kakva faca prati finale. Tu je jedan od najpoznatijih glumaca današnjice Bred Pit.

Odlučeno da Đoković prvi servira, što uvek želi srpski teniser.

Obojica igrača izašli na teren, dočekani ogromnim ovacijama sa prepunih tribina sa Centralnog terena.

Potrebno je izdvojiti pravo malo bogastvo za ulaznice u finalu između Srbina i Španca. Prema pisanju engleskih medija, na dan ovog spektakla treba izdvojiti i čak do 13.000 evra, dok su do juče bile oko 9.000 evra

 

Svi odbrojavaju do početka velikog finala između dva trenutno najbolja tenisera na svetu.

Ovako zvaničan Vimbldon najvaljuje veliko finale između Đokovića i Alkaraza

Jelena Đoković preko društvenih mreža poželela svom mužu sve najbolje u finalu, tako što po starom srpskom običaju prosipa vodu kad voljena osoba napušta dom.

- Srećno Nole danas!!!!

Ceo svet se divi Đokoviću. Legendarna Bili King je ispresionirana Srbinom

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike