Novak je perfektan teniser: Veliki Đokovićev rival na terenu, ali ga izuzetno poštuje!

12.02.2024

10:04

0

Švajcarac najviše govorio o eri velike trojke, a posebno apostrofirao Srbina

Novak je perfektan teniser: Veliki Đokovićev rival na terenu, ali ga izuzetno poštuje!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Stan Vavrinka, švajcarski igrač, nije imao sreće, jer Igrao je u eri trojice najboljih tenisera, i realno bio je u senci Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafe Nadala, ali ipak može da se pohvali osvajanjem tri grend slema.

Nekada treći teniser sveta pričao je za argentinske medije o njihovoj dominaciji, napominjući da je Novak igra perfektan tenis.   

- Sva trojica su totalno različiti igrači. Rafa je levoruk, partije sa njim su izuzetno teške, veoma fizičke. Naporno je i psihološki i fizički igrati protiv njega. Rodžer je veoma brz, stalno uspeva da se osećaš neprijatno na terenu. Novak je perfektan teniser, zbog načina na koji igra - istakao je Vavrinka.

Protiv Đokovića ima 21:6, protiv Nadala 19:3, dok je najlošiji protiv sunarodnika Federera (23:3).

- Pobeđivao sam ih više puta, ali sam gubio još više. Za mene je to uvek bila dobra šansa da igram protiv najboljih tenisera u istoriji. Čak i kada sam gubio, uvek je to bio izazov za mene. Uvek je specijalno igrati protiv takvih veličina.

Švajcarski teniser zadovoljan je svojom karijerom i što je igrao u doba kada je tenis bio izuzetno popularan u svetskim okvirima.

- Kada sam bio tinejdžer nikada nisam mislio da ću biti sposoban da osvojim sve što sam osvojio. Nikada nisam ni mislio da ću igrati tenis sa 38-39 godina. Uvek sam živeo impulsivno i pokušavao sam da svakog dana budem sve bolji teniser. Trudio sam se da stalno napredujem i vidim dokle mogu da stignem. Nisam želeo da se jednog dana kajem što nisam dao sve od sebe - zaključio je Vavrinka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike