Ušao u Novakovu glavu: Poznati teniski komentator otkrio glavni cilj Đokovića!

11.02.2024

13:47

1

On smatra da će najbolji igrač sveta fokus dati samo na jedno takmičenje

Ušao u Novakovu glavu: Poznati teniski komentator otkrio glavni cilj Đokovića!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Poznati teniski komentator Nik Lester smatra da će Novak Đoković osvajati još grend slemova, napominjući da je prvom reketu ove sezone cilj da se napokon okiti Olimpijskim zlatom. 

- Za njega je najvažniji cilj u 2024. trijumf na Olimpijadi u Parizu i tome će se posvetiti. Jedino što mu nedostaje u biografiji je zlatna medalja i sve će posvetiti tom cilju. Kada sve osvojite osim jednog, logično je da to postane vaš prioritet - istakao je Lester.

Bivši ne tako poznati teniser otkrio je zašto je Đoković u polufinalnu Melburna izgubio od Janika Sinera.

- Po onome što sam čuo u Melburnu, zaključio sam da je izgubio od Sinera zbog fizičkih problema. Nije bio na svom maksimumu. On postiže uspehe koje  niko nije u njegovim godinama i u nekom trenutku tako nešto mora da prestane. Za mene nema dileme, kada je maksimalno motivisan i spreman, i dalje je veoma teško pobediti ga na betonu. Uveren sam da će pod tim uslovima osvojiti još nekoliko gren slemova narednih godina.

Nik Lester smatra da će Novak sve više preskakati turnire, kako bi bio maksimalno spreman za grend slemove.

- Sve manje će igrati. Učestvovaće u Indijan Velsu, ali ne verujem da ćemo ga videti u Majamiju. Ne verujem ni da će igrati u Monte Karlu. On je blizu 37. rođendana i mora da pravi takav raspored turnira koji će mu pružiti najbolju mogućnost da osvaja najveće titule i izbegava povrede. Tako će Novak isplanirati ovu sezonu - zaključio je poznati britanski komentator.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike