Zabrinut zbog Đokovića: Nikad ga nisam video takvog - bio je bez energije i motiva!

04.02.2024

10:24

0

Bivši prvi igrač sveta ističe da će biti zanimljivo kako će se Novak sada suprostaviti novom udaru mladih igrača

Zabrinut zbog Đokovića: Nikad ga nisam video takvog - bio je bez energije i motiva!
Novak Đoković i Endi Rodik - Copyright Profimedia/Juergen Hasenkopf

Nekadašnji prvi teniser sveta Endi Rodik kaže da će biti veoma interesantno videti kako će Novak Đoković reagovati na poraz na Australijan openu.

On je u svom podkastu istakao da prvi igrač sveta posle deset godina ima ozbiljnu konkurenciju i da mu neće biti lako u narednom periodu da osvaja velike turnire, pre svega grend slemove.

- Deset godina Novak je dominirao, i nisam bio zabrinut pred njegove nastupe na velikim turnirima, pre svega mislim na beton. Đoković je bio toliko dominantan, a sada su se pojavili igrači koji ozbiljno mogu da ga ugroze. Biće zanimljvo kako će to izgledati u Indijan Velsu i Majamiju u martu. Sad, sam zabrinut za Novaka, dugo nova generacija nije uspevala da mu se suprostavi na terenu, ali sada stvari dolaze na svoje, i to možda brže nego što mi mislimo - poručio je Rodik.  

Bivši američki teniser otkrio je da Đoković na Australijan openu nije imao energiju, po kojoj je prepoznatljiv srpski teniser.

- Od samog starta se videlo da se Novak bori sa nekim problemima. Bilo mi je čudno kada sam Novaka gledao kako traži energiju i motivicaju da pobedi protivnika. To kod njega ranijih godina nije bio problem, obično nađe nekog da se posvađa, da mu bude oruđe kako bi se pokrenuo, to ovaj put nije bio slučaj. Njegova sposobnost da nađe način da se motiviše je takođe njegova supermoć – ljudi kažu ’uh, ponaša se ovako’, ali gledaju na pogrešan način, to je alat. Može da nam se ne dopada, ali rezultati su do Australijan opena bili vidljivi - zaključio je Rodik.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike