Španovićka i Đoković najbolji! OKS dodelio nagrade, na tronu su i odbojkašice i basketaši! (GALERIJA)

03.02.2024

12:56

0

Autor: A. S.

A tu su i Boriša Simanić i Angelina Topić

Španovićka i Đoković najbolji! OKS dodelio nagrade, na tronu su i odbojkašice i basketaši! (GALERIJA)
Nagrađeni sportisti na ceremoniji OKS-a - Copyright MN Press

Olimpijski komitet Srbije sinoć je održao svečanu ceremoniju dodele nagrada najuspešnijim sportistima i sportskim kolektivima za 2023. godinu.

U tradicionalnom izboru OKS-a, izabrani su svetska šampionka u skoku udalj Ivana Španović i prvi teniser sveta Novak Đoković!

Ivani, koje je pre nekoliko dana dobila priznanje i za najbolju atlletičarku Srbije prošle sezone, je ovo četvrto priznanje, dok je Novak stigao do desetog!

 

Najbolji muški tim su šampioni Evrope i sveta, srpski basketaši, dok su u konkurenciji dama, nagrađene vicešampionke Evrope, odbojkašice Srbije.

Nagradu "Bobana Momčilović Veličković" za najuspešnijeg mladog sportistu dobila je atletičarka Angelina Topić, a najbolji trener je trener Ivane Španović, Goran Obradović.

Trofej "Olimpijsko srce - General Đukić" poneo je košarkaš Boriša Simanić, koji je na Svetskom prvenstvu u Manili osvojio srebro sa reprezentacijom, ali je takođe i doživeo dramu, kada je nakon udarca u predelu stomaka morao na operaciju, a potom mu je i odstranjen bubreg,

Svečanosti u Domu Narodne skupštine, sem rukovodstva OKS, prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, selektor košarkaša Svetislav Pešić i drugi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike