Novak je druga dimenzija! Siner pozirao sa titulom, pa ponovio šta misli o Đokoviću!

29.01.2024

07:59

0

Autor: A. S.

Italijan je pravo osveženje, ali ne zaboravlja da istakne koliko poštuje Srbina

Novak je druga dimenzija! Siner pozirao sa titulom, pa ponovio šta misli o Đokoviću!
Janik Siner - Copyright Tanjug/AP

Australijan open je u nedelju dobio novog šampiona. Nakon skoro dve decenije to je prvi teniser pored Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji je slavio u Melburnu. Ujedno, to je Janiku Sineru prvi grend slem trofej u karijeri.

Zaslužio je mladi Italijan zrelom i kvalitetnom igrom tokom čitavog turnira. Nije mu bilo lako, a nadmoć je pokazao u polufinalu protiv prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, dok je dan kasnije, prilikom tradicionalnog fotografisanja, priznao da je Srbin legenda ovog sporta.

- Osvajanje prvog Grend Slema ovde u Melburnu u meni je izazvalo neverovatna osećanja, ali već od danas se vraćamo režimu 'dan po dan' - rekao je Siner prilikom fotografisanja u čuvenoj Kraljevskoj botaničkoj bašti, a zatim se dotakao deset trofeja koja je iz Melburna odneo Đoković:

Sportski "tip"

- Do 13.godine sam trenirao paralelno fudbal, tenis i skijanje - pa su onda otpali fudbal kao timski sport i skijanje kao sport u kome ne smete da napravite grešku. Tenis podnosi greške, a u mentalnom smislu omogućava da kreativno razmišljate o tome kako da se postavite prema izazovima - i roditelji su me podržali u mom izboru.

- Iskreno, ne razmišljam o tome da jurim Novakovih 10 titula. On je druga dimenzija. Samo sam srećan što imam ovaj trofej za ovu godinu, a onda ćemo videti šta sledi. Ima još mnogo posla, ali uživaću u svom procesu, a onda ćemo videti šta mogu da postignem u budućnosti - rekao je uz osmeh harizmatični Italijan.

Dotakao se Siner i Španca Karlosa Alkaraza, koji je očigledno izgoreo u želi da se dokopa trofeja i vrati na prvo mesto ATP liste, pa je eliminisan u četvrtfinalu.

- Alkaraz i ja smo veliki rivali na terenu a prijatelji van njega, I taj odnos pomaže obojici da se dalje razvijamo. Pored nas ima puno mladih igrača koji su veoma konkurentni i biće veoma zanimljivo pratiti smer u kome će se tenis razvijati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike