Siner nestvarnim preokretom savladao Medvedeva! Spektakularno finale Australijan opena!

28.01.2024

13:31

0

Autor: G. F.

Ruski as vodio 2:0 u setovima, a onda se Italijan razgoropadio

Siner nestvarnim preokretom savladao Medvedeva! Spektakularno finale Australijan opena!
Janik Siner - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Spektakularno finale Australijan opena i spektakularna pobeda Janika Sinera sa 3:2 (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3) u setovima!

Gotovo je neverovatno šta su navijačima na Rod Lejver Areni, ali i pored televizijskih ekrana priredili ruski i italijanski teniser.

A ništa nije ličilo na dramu i ludnicu kakvu smo dobili. Medvedev je od starta meča igrao vrhunski i veoma brzo osvojio prva dva seta. Niko nije mogao ni da pomisli da Siner može da se vrati u meč i učini ga bar malo zanimljivijim.

Sve je išlo na ruku Rusu do završnog gema trećeg dela igra. Tada je Siner, reklo bi se pravo niotkuda uspeo da u oduzme servis i smanji na 2:1. Potpuno istu priču videli smo i u 4. setu. Sve "mirno" do 10. gema, a onda brej Sinera kojim je izjednačio na 2:2 i meč poslao u odlučujući peti set.

Sigurno je Siner ušao sa ogromnom psihološkom prednošću u peti set, ali se to nije videlo u igri Medvedeva na početku tog dela igre. A onda je u šestom gemu naprasno ostao bez servisa i dozvolio rivalu tri vezane brejk lopte. Italijan je iskoristio drugi i stekao ogromnu prednost od 4:2. Stečenu prednost je sačuvao sigurnim servisom i prvi put u životu stigao do grend slem trofeja.

Kada se zna da je na putu ka tronu savladao i najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, onda može samo da se konstatuje - potpuno zasluženo! I da se čestitia mladom Italijanu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike