Medveded oduševljen posle plasmana u finale: Ovo je bio moj dan, ako osvojim Australiju biću najsrećniji čovek na svetu!

26.01.2024

14:57

0

Ruski teniser će se za trofej u Melburnu boriti sa Italijanom Janikom Sinerom

Medveded oduševljen posle plasmana u finale: Ovo je bio moj dan, ako osvojim Australiju biću najsrećniji čovek na svetu!
Danil Medvedev - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u finale Australijan opena, pošto je posle preokreta pobedio Nemca Aleksandra Zvereva sa 3:2 (5:7, 3:6, 7:6(4), 7:6(5), 6:3).

- Bilo je teško na 0:2. U prvom setu smo obojica bili loši, u drugom sam igrao bolje, ali on je bio još bolji. Rekao sam sebi da ako izgubim, bar budem ponosan na sebe i borim se do kraja za svaki poen. Uspeo sam da okrenem. U trećem setu sam osetio da sam umoran, da ne mogu da trčim i da igram razmene od 40 udaraca. Počeo sam da igram agresivnije, da napadam, dobro sam servirao, a onda sam na 5:5 u taj brejku četvrtog seta imao sreće sa onim udarcem. Danas je bio moj dan - istakao je Medvedev, koji će u nedelju u finalu Australijan opena igrati protiv Italijana Janika Sinera, koji je ranije danas pobedio Novaka Đokovića sa 3:1 u setovima.

- Siner je bio impresivan. Dobio je 6:1, 6:2 dva seta protiv Novaka koji je imao skor 10:0 dosad. Nadam se da ću se oporaviti i da će biti dobar šou. Neka bude treća sreća, nije uvek tako, ali nadam se da će biti. Ne osećam baš najviše samopouzdanja na ovom terenu, morao sam mnogo da se borim. Ako osvojim trofej, biću najsrećniji čovek na svetu - zaključio je Medvedev.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike