Novakov poraz odjeknuo! Kralj je mrtav! ESPN ima poruku - Šampiona ne smete otpisati!

26.01.2024

11:44

0

Autor: A. S.

Austrijanci su ispratili meč u Melburnu i naslovom šokirali

Novakov poraz odjeknuo! Kralj je mrtav! ESPN ima poruku - Šampiona ne smete otpisati!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Iznenadio je Janik Siner ovog jutra tenisku javnost eliminacijom Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena. Srpski teniser će ostati broj jedan i nakon Australije, ali njegov poraz je naišao na reakciju širom sveta.

Svetski mediji su nakon rezultata iz Melburna imali interesantne naslove.

Najoštrija je bila španska Marka sa naslovom "Siner ubio Đokovića", dok se u teksu ističe da je Nole poražen na Australijan openu posle 2.195 dana.

- Svežina 23-godišnjaka je bila kontrast negativnom jeziku tela 36-godišnjeg Đokovića koji neće imati još mnogo prilika da upiše svoje ime u rekord takmičenja - navodi se u tekstu Marke.

Ni Mundo Deportivo nije štedeo Novaka: "Nikad viđeno: Siner uništio Đokovićevu legendu na Australijan openu".

Zanimljivo, ali ESPN je bio taj koji je bio najracionalniji.

Amerikanci istuču da je mnogo toga ukazivalo da bi Siner mogao da zaustavi Đokovićev napad na 25. Grend slem.

- Verzija Novaka Đokovića koja je zakoračila na teren Rod Lejver arene je nešto što ranije nije viđeno u Melburn Parku, objektu gde je on skoro obavezno igrao najbolji tenis u svojoj bogatoj karijeri. Upozoravajući znakovi si viđeni od otvaranja meča - piše ESPN.

Ali, Amerikanci su bili iskreni, pa su savetovali kritičare i naveli da svako ko otpiše Đokovića to čini na svoju odgovornost.

- Ovaj poraz će verovatno imati uticaja. Vreme ga je konačno stiglo. Ali šampiona ne smete otpisati. Đoković je imao loš dan. Dešava se. Bez obzira na to šta se desi u nedeljnom finalu, Đoković će ostati svetski broj 1. I, u doglednoj budućnosti, on će i dalje biti igrač sa najvećom verovatnoćom da osvoji bilo koji turnir na kome učestvuje - navedeno je u tekstu ESPN-a.

Australijski sajt "news.com.au" je otišao korak dalje - "Kralj je mrtav: Potres u teniskom svetu zbog senzacionalnog kraja Đokovićeve ere", a kralja u naslovu je koristio i čuveni francuski Lekip - "Kralj je pao".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike