Novaku se ovo nikada u karijeri nije dogodilo, a neće se ni ponoviti! Zaista nestvaran podatak iz polufinala Australijan opena!

26.01.2024

09:53

0

Autor: G. F.

Finalista Siner će svakako imati čime da se hvali nakon pobede nad najboljim teniserom u istoriji

Novaku se ovo nikada u karijeri nije dogodilo, a neće se ni ponoviti! Zaista nestvaran podatak iz polufinala Australijan opena!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Italijan Janik Siner prvi je finalista Australijan opena. Ovako glasi rečenica koju baš i nismo želeli da napišemo.

Ali, to je istina. Mladi teniser je uspeo da savlada najboljeg u istoriji Novaka Đokovića i obezbedi sebi bornu za titulu.

Bio je ovo istorijski meč po mnogo čemu, ali jedna stva je svima zapala za oko još dok je trajala borba u Rod Lejver Areni. Ispostaviće se veoma važna stvar, nešto što se Novaku Đokoviću nikada u karijeri nije desilo. A prilično smo sigurni i da neće posle danas.

Janik Siner dobio je priču za sva vremena jer je postao prvi (prilično smo sigurni i poslednji) teniser koji je Novaka ostavio bez brejk šanse u jednom meču. Bez ijedne brejk šanse! Zaista neverovatan podatak.

 

 

Pa ipak podatak koji zapravo govori mnogo toga o šansama Đokovića da zabeleži trijumf. Svidelo nam se, ili ne, tek one su bile minimalne, ukoliko su uopšte i postojale.

Jer kada igrate protiv tenisera koji najbolje na svetu vraća servise i ne dozvolite mu ni da zapreti, onda ste definitivno odigrali maestralno i zasluženo ušli u istoriju!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike