Nole nasmejao sve najavom meča sa Fricom: Znam šta mi je činiti, ali lopta je okrugla kako kažu u fudbalu!

21.01.2024

08:13

0

Autor: G. F.

Đoković sjajno raspoložen nakon plasmana u četvrtfinale Australijan opena

Nole nasmejao sve najavom meča sa Fricom: Znam šta mi je činiti, ali lopta je okrugla kako kažu u fudbalu!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Novak Đoković - Adrijan Manarino 3:0 u osmini finala Australijan opena. Po setovima 6:0, 6:0, 6:3.

Pa kako onda da bude raspoložen nego sjajno posle takvog meča? Pojavio se Nole na konferenciji za medije i pričao o prethodnim, ali i narednim izazovima.

- Poslednja dva meča su bila mnogo bolja nego prva dva. Nije mi prvi put da sporije počnem, pa napredujem kako turnir odmiče. Uzbuđen sam zbog druge nedelje, protivnici su bolje rangirani, nema lakih mečeva. Takođe, oporavak ide kako treba, dan po dan, sve ide u pravom smeru - rekao je Nole, a na pitanje da li gleda druge mečeve sa turnira, odgovorio:

- Moram da odradim svoj domaći čak iako zna protivnike. Tu je i ljubav prema igri, veoma sam strastven pre njoj. Sve mi teže pada odvojenost od porodice, sa tim se mučim. Pokušavam da izbalanisram sa svojim kalendarom. Mislim da sam zaslužio da biram na kojim ču turnirima igrati. Grend slemovi imaju prednost, naravno. Osećam uzbuđenje kada imam brejk loptu ili se suočavam sa njom, ne znam koliko će to trajati. Nekada više uživam, nekada manje. Grend slem je grend slem, ne treba veća motivacija. Kada osetim da ne mogu da se nadmećem, razmišljaću o penziji. Nisam više tinejdžer, otac sam i muž, mnogo je stvari koje zahtevaju moju pažnju.

Pred sam kraj druženja sa medijima stigla je informacija da je Tejlor Fric savladao Stefanosa Cicipasa i zakazao duel sa Noletom, koji je nasmejao sve prisutne reakcijom.

- Želim da igram kao što sam igrao danas, to mi je najveća želja, da održim kontinuitet. Imaću nešto više vremena, dobro je što sam na terenu bio kratko. Uvek je to dobro u završnici grend slemova. Tejlor ima poseban, jak servis i solidan i ravan bekhend. Mislim da mu odgovaraju ovakvi uslovi, loptica je sporija, ima vremena da se namesti i odigra prodorno. Imam odličan skor sa njim, poslednji put sam ga pobedio u četvrtfinalu US opena. Znam šta mi je činiti! Ako budem na svom niovu, imam veoma dobre šanse da pobedim. Lopta je okrugla, kao što kažu u fudbalu - poručio je za kraj najbolji srpski i svetski teniser.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike